Radio Megaton

[

Listen Live

]

Radio Megaton Radio Megaton posluje u sastavu poduzeća Planex radio d.o.o. na lokaciji u Cargovcu. Osnovan je tijekom 2002. godine kada je od Vijeća za telekomunikacije Republike Hrvatske dobio dozvolu za proizvodnju i emitiranje radijskoga programa. Službeni početak rada Radija Megaton bio je 3. listopada 2002. godine, iako se program eksperimentalno počeo emitirati i ranije. Radio Megaton danas zapošljava 11 stalno zaposlenih i 2 honorarna suradnika a vlastiti program od 24 sata emitira na frekvenciji 104,9 mHz ultrakratkovalnog područja. ... See more

Zagreb FM|104.9
50184816348
Cargovec, Varaždinska 49/a 42205, Vidovec
Radio Megaton

Radio Megaton posluje u sastavu poduzeća Planex radio d.o.o. na lokaciji u Cargovcu. Osnovan je tijekom 2002. godine kada je od Vijeća za telekomunikacije Republike Hrvatske dobio dozvolu za proizvodnju i emitiranje radijskoga programa.

Službeni početak rada Radija Megaton bio je 3. listopada 2002. godine, iako se program eksperimentalno počeo emitirati i ranije.

Radio Megaton danas zapošljava 11 stalno zaposlenih i 2 honorarna suradnika a vlastiti program od 24 sata emitira na frekvenciji 104,9 mHz ultrakratkovalnog područja.



Povijest radija

Vlasnik i osnivač a ujedno i direktor Radija je Ivica Plantić. Radijski se program u početku emitirao u trajanju od 16 sati dnevno - od 6 do 22 sata a pripremala ga je ekipa zaposlenika i honorarnih suradnika: urednik i voditelj marketinga Darko Foder, tehničari Darko Geček, Marlon Janiček, Mario Seretinek i Marko Slunjski, voditeljice Ljiljana Vuglač i Romana Benčić te novinarke Ivana Dreven i Alenka Klaneček a u marketingu Nina Jukić, Krunoslav Čovran i Nikola Cigrovski. Od travnja do rujna 2003. godine u programu je radio novinar-urednik Aleksandar Grabarić a od osnutka pa sve do danas u programu su sudjelovali ili još uvijek sudjeluju stalni vanjski i povremeni suradnici Karmen Gumbas, Ljubomir Cindori i Dario Langus.

Dosadašnji glavni urednici programa Radija Megaton bili su: Darko Foder (X. 2002. – XI. 2003.), Darko Geček (XII. 2003. – XII. 2005.), Petra Huzjak (I. 2006. – XI. 2006.) a od svibnja 2007. do 11.2008. urednik radija bio je Saša Grabarić.

Megaton – moderni radijski medij na prostoru sjeverozapadne Hrvatske

Redakcija Radija Megaton danas je podijeljena u tri cjeline:

- Tehničku redakciju čine voditelj tehnike Darko Geček i tonski realizator Marlon Janiček.

- Odjel martketinga: voditelj marketinga Darko Foder i samostalni komercijalisti Miljenka Križnjak i Boris Pintarić,

- Programska redakcija: glavni urednik Aleksandar Grabarić, novinarka i urednica informativnog programa Ljiljana Vuglač, novinarke Nikolina Jureković – Novoselec i Ivana Strahija, one-man voditelji David Bralo, Tomislav Peček i Miroslav Brezovec te novinar Mato Ernoić.

Današnji je program Radija Megaton koncipiran kao spoj prourbanog i ruralnog slušateljskog afiniteta te zabavno-glazbenog opredjeljenja u funkciji korektnog informiranja o događanjima s područja općine Vidovec, grada Varaždina i Varaždinske županije za čije područje i emitira dnevni program vlastite proizvodnje u trajanju od 24 sata.

Slušanost

Slušanost Radija varirala je od početka emitiranja 2002. godine pa sve do danas. Tako je ona krajem 2003. i početkom 2004. godine prema istraživanjima agencija Media Metar i Puls bila oko 42000 slušatelja na području pokrivenosti signalom čime je Radio Megaton tada bio sveukupno gledajući drugi po slušanosti na području varaždinske Županije a prvi prema kriteriju ciljane dobne skupine od 20 do 55 godina starosti.

Prema najnovijim istraživanjima slušanosti neovisne istraživačke kuće Media metar iz Zagreba, provedenim za mjesec rujan 2008. godine, radio Megaton je naslušaniji radio na području varaždinske Županije za područje pokrivenosti od gotovo 120 tisuća ljudi, a istraživanje je provedeno na uzorku slušatelja ciljane skupine od 20 do 65 godina života.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-26,21:23:46)