Radio Slon FM

[

Volim te kad me slušaš

]

Radio “SLON” FM 89 MHz, Tuzla je nezavisna, privatna koja je sa radom počela 27. decembra 1995 godine. Ideja o osnivanju proizašla je želje za pomogne vraćanju povjerenja, mira i suživota na području koje pokriva svojim signalom(cca 500.000 stanovnika). Nakon Republičke dozvole, 30.04.1999.godine radio “SLON” je dobio i IMC-ovu (Nezavisna komisija za medije) dozvolu za emitovanje programa. Programska šema ovog radija prilagođena je svjetskim standardima, kako informativno političkog tako i edukativnog i zabavnog programa. Emitujemo dnevno 24 sa... See more

Tuzla FM|89.0
+38735205-205
Dr. Mustafe Mujbegovića 83, Tuzla Canton, Bosnia and Herzegovina
last update
[2023-11-11 08:27:35]
Radio “SLON” FM 89 MHz, Tuzla je nezavisna, privatna koja je sa radom počela 27. decembra 1995 godine.

Ideja o osnivanju proizašla je želje za pomogne vraćanju povjerenja, mira i suživota na području koje pokriva svojim signalom(cca 500.000 stanovnika). Nakon Republičke dozvole, 30.04.1999.godine radio “SLON” je dobio i IMC-ovu (Nezavisna komisija za medije) dozvolu za emitovanje programa.

Programska šema ovog radija prilagođena je svjetskim standardima, kako informativno političkog tako i edukativnog i zabavnog programa. Emitujemo dnevno 24 sata sopstvenog programa. Nacionalna struktura zaposlenih radnika (Srba, Hrvata, Bošnjaka) zastupljena je u pravilnom proporcionalnom odnosu, upravo kao i ideja kojom se povodi radio.

Danas radio “SLON” u informativnoj redakciji ima Diplomirane žurnaliste ili novinare koji imaju završenu SOROŠ, BBC ili DW školu novinarstva, studente žurnalistike i spremni su odgovoriti svim zahtjevima savremenog izvještavanja i novinarstva.

Sa ponosom možemo reći da smo jedni od rijetkih koji su se upustili u realizaciju najskupljeg dijela programa jedne radio stanice. Naša centralna informativna emisija se emituje punih pet godina bez prekida.

Svakog dana tačno u 17 sati CET, na frekvenciji 89 MHz možete čuti najsvježije vijesti iz BiH, susjednih zemalja, svijeta, a ono što nam je prioritet su gradske teme. "Ono što nije objavljeno na Radiju SLON nije se ni desilo" rekao je jedan naš ugledni sugrađanin. I to je istina. Ako pogledate istraživanja o slušanosti našeg programa u eteru ili putem interneta, vidjet ćete da imamo najveći broj slušalaca. Onda je jasno zašto ono što nismo objavili neće čuti većina naših sugrađana.

U realizaciji emisije INFO SLON svakog dana učestvuju novinari i urednici radija, naši dopisnici, saradnici, kolege sa drugih radio i TV stanica iz BiH i susjednih zemalja.

U mnogo čemu smo prvi. Za svaki krupan događaj u našem okruženju prvo ćete saznati na našem radiju.

Još jedan naš sugrađanin je rekao: "Lako je puštati muziku i reći ja sam slušan, budite vi slušani zbog svojih informativnih emisija i budite medij kojem se vjeruje". Mi smo u ovome uspjeli. Naše novinare obučavala su najveća imena svjetskog novinartva.

Vrhunac svega su dvije nagrade koje je naš radio dobio upravo za kvalitet informativnog programa. Dodijelili su nam ih novinari i urednici Radija Slobodna Evropa.

Ponosimo se njima, ali i onim što radimo.

Radio “SLON” raspolaže najsavremenijom tehničkom opremom za pripremu, proizvodnju i realizaciju programa. Dvije montaže sa profesionalnom opremom i Pentium računarima, a uz pomoć programa za montažu omogućavaju i izvršavanje najzahtjevnijih zadataka i pripremu tonskih priloga savršene kvalitete.

Jedna smo od rijetkih stanica, koja raspolaže kompletnom mobilnom opremom za direktne prenose iz svih dijelova BiH. Direktne prenose obavljano i za potrebe našeg radija, a do sada smo praktikovali i emitovanje najatraktivnijih emisija iz improvizovanih studija u gradu.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-02-21,07:14:11)