Radio Zorana FM (Зорана)

[

Радио Зорана - Единственото християнско радио в София!

]

Новото Радио „Зорана“ е здраво стъпило на основните стълбове на българската идентичност – на християнската вяра, фолклора и народното творчество и вечните творби на високата словесност! С обновена концепция и развиваща се програма, радиото отправя градивни послание и изразява съзнание за нравствената чистота, добродетелност, достойно съзидание и добротворство. Мисията ни е да отстояваме исконните християнски ценности и православната вяра, да осмисля Свещеното Предание, да разпространява словото на Свещеното Писание, църковната музика, да откр... See more

Sofia FM|87.6
+35929758270
пл. Македония 1, сградата на КНСБ, ет. 19, офис 10, Sofia, Bulgaria
last update
[2023-10-19 06:28:27]
Новото Радио „Зорана“ е здраво стъпило на основните стълбове на българската идентичност – на християнската вяра, фолклора и народното творчество и вечните творби на високата словесност!

С обновена концепция и развиваща се програма, радиото отправя градивни послание и изразява съзнание за нравствената чистота, добродетелност, достойно съзидание и добротворство.

Мисията ни е да отстояваме исконните християнски ценности и православната вяра, да осмисля Свещеното Предание, да разпространява словото на Свещеното Писание, църковната музика, да откроява знаковата българска музика със стойностни послания.

Новото радио „Зорана“ ще бъде трибуна за споделяне на оптимистични новини, задълбочени беседи и предавания за култура, архитектура, градоустройство, театър, изкуство, история и културно наследство, както и форум за подпомагане на положителни начинания за духовно, обществено, културно и художествено облагородяване и развитие на съвременна България.

Новото радио „Зорана“ е медиен партньор на всички симфонични, хорови и камерни концерти на Софийската филхармония и подкрепя Ансамбъла на въоражените сили.

Новото радио „Зорана“ е съмишленик в усилията за възобновяване на зала „България“, която е важна част от културното ни наследство и знаково място за сценични изяви на български и чуждестранни изпълнители на класическа музика.

Новото радио „Зорана“ излъчва християнски песнопения и предавания с християнска тематика, разпространява словото на Свещеното писание, предава на живо неделните и празнични богослужения от столични храмове.

Предаването „Срещи с Православието" с водещ отец Методий Корчев (в събота от 18 до 20 ч., с повторение в неделя от 7 ч.), което следи годишния празничен цикъл, осмисля житията на светиите, разяснява учението на Църквата и духовната практика, среща слушателите с интересни събеседници.

Предаването „Светоглед" – авторска програма на богослова Георги Тодоров (в събота от 10 до 11 ч., с повторение в неделя от 21 ч.), чиито беседи разглеждат, от християнска гледна точка, широк кръг от теми свързани с историята, изкуството, литературата, музиката, предизвикателствата на съвременната култура и цивилизация.

Предаването за най-малките „Християнски разкази за деца", в което всеки ден на децата се поднасят интересни разкази и притчи с нравоучителен характер, които учат децата на добро и ги въвеждат в християнската вяра.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-05-15,08:06:50)