Ask FM|89.9
  Radio studio «ASK»-Ilidža, nastao je još davne, ratne, 1994. godine, na slobodnim prostorima općine Ilidža: Sokolović Kolonija, Hrasnica i Butmir.
  Nastao je kao izraz potrebe za što boljim informisanjem građana općine Ilidža, u to vrijeme odvojenih od Sarajeva.
  Inicijativu za to napravili su radioamateri, koji su u to ratno vrijeme radili, putem svojih radio-stanica, na spajanju porodica širom Svijeta.
  Pozivni znak te radio-amaterske stanice, tada je bio T91ASK. Dobrom voljom tadašnjeg i sadašnjeg vlasnika Radija «ASK» Ilidža, te njegovim ulaganjem za formiranje ove stanice, nastao je Radio «ASK» Ilidža, a prvo emitovanje, vezano je za, 25. maj 1994. godine.
  Da bismo dali ime ovom Radiju, iskoristili smo sufix pozivnog znaka amaterske radio-stanice i to je ostalo kao «ASK», što je i dan danas poznato širom Svijeta. 1996. godine, Radio seli u sami centar Ilidže, te tu i dan danas radi.Posjeduje Dugoročnu dozvolu za emitovanje radio programa, a radi na frekvenciji 89,9 MHz FM stereo.
  Prije izvjesnog vremena pojavili smo se sa svojim svojim signalom i putem interneta, na adresi: www.radioask.co.ba «ASK» Radio-Ilidža, do dan, danas, radi stabilno, a njegovim razvojem, nastala je i «ASK» Kablovska televizija.
  Ostanite i dalje naš vjerni slušalac i saradnik. Hvala Vam.
  +387 33 763 831
  BOSNA I HERCEGOVINA, SARAJEVO,ILIDŽA, UL. USTANICKA 7/III
  http://www.radioask.co.ba
  update station
  Post as a guest: