Radio Omorfi Poli

[

Όμορφη Πόλη | Όμορφη Πόλη

]

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης εκπέμπει από τον Μάρτιο του 1994, καλύπτοντας τις περισσότερες περιοχές της Θράκης, την επαρχία Νέστου Καβάλας και τα νησιά Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Μυτιλήνη και κάποιες περιοχές της Χαλκιδικής. Η «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» εκπέμποντας από την Ξάνθη, μια περιοχή ευαίσθητα εθνικά, ιδιόμορφη πληθυσμιακά, απομακρυσμένη από το κέντρο, άρα αποκομμένη – εξ’ ανάγκης – από τον πολιτισμικό και όχι μόνο ομφάλιο λώρο, γνωρίζοντας πόσο σοβαρά οφείλει να είναι η αντιμετώπιση του Θέματος Ξάνθη – Θράκη και πιστεύοντας ότι απαιτείται να πυκνώσου... See more

Xanthi FM|89.9
+302541078641
Πλ. Διοικητηρίου 1 67133 Xánthi, Greece
last update
[2023-03-17 04:45:31]
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης εκπέμπει από τον Μάρτιο του 1994, καλύπτοντας τις περισσότερες περιοχές της Θράκης, την επαρχία Νέστου Καβάλας και τα νησιά Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Μυτιλήνη και κάποιες περιοχές της Χαλκιδικής.

Η «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» εκπέμποντας από την Ξάνθη, μια περιοχή ευαίσθητα εθνικά, ιδιόμορφη πληθυσμιακά, απομακρυσμένη από το κέντρο, άρα αποκομμένη – εξ’ ανάγκης – από τον πολιτισμικό και όχι μόνο ομφάλιο λώρο, γνωρίζοντας πόσο σοβαρά οφείλει να είναι η αντιμετώπιση του Θέματος Ξάνθη – Θράκη και πιστεύοντας ότι απαιτείται να πυκνώσουν οι φωνές της σύνεσης, του ήθους, της σωστής παιδείας, διοχετεύει το πρόγραμμά της καλύπτοντας αυτές της ανάγκες.

Για ένα Ραδιόφωνο στην περιφέρεια είναι πρόκληση να ανανεώσει τους εκφραστικούς κώδικες και να αρθρώσει λόγο ουσιαστικό και σύγχρονο. Στην περίπτωση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης η πρόκληση είναι μεγαλύτερη γιατί επιχειρεί να ξεπεράσει το χαρακτήρα του «πειράματος» και να στοχεύσει μακρύτερα, εκεί που τα μηνύματα και ο πνευματικός μόχθος των τακτικών και εκτάκτων συνεργατών στρέφονται.

Είναι πρόκληση ακόμη και η άμεση παρέμβαση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης στα σύγχρονα προβλήματα που αφορούν τόσο μια μερίδα νέων σε ανεργία, ναρκωτικά, αποξένωση, «νέοι» εκφραστικοί κώδικες συμπεριφοράς όσο και της τρίτης ηλικίας (μοναξιά, απομόνωση, αίσθημα, εγκατάλειψη ), αφού μέσα από εκπομπές και εκδηλώσεις δίνεται η ευκαιρία έκφρασης σ’ αυτές τις τάξεις, άμεσα ή έμμεσα.

Γι αυτό και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον έντονα «καταναλωτικό» προσανατολισμό του περιεχομένου των μουσικών – ψυχαγωγικών εκπομπών, που συναντάται στο σύνολο σχεδόν των σημερινών ραδιοσταθμών.

Με ιδιαίτερη βαρύτητα λοιπόν τόσο στην καλή μουσική (Ελληνική και μη) όσο και στις σύγχρονες τάσεις της τέχνης, ο ψυχαγωγικός τομέας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης σχεδιάστηκε για να μεταδίδει στους ακροατές την αίσθηση της μοναδικότητας, τη συγκίνηση, το χιούμορ και το κύρος της άποψης από συνεργάτες που σέβονται τόσο το χρόνο των ακροατών όσο και την ιδιαιτερότητα στο χώρο στον οποίο κινούνται.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης είναι ένα ραδιόφωνο για όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές που ζούμε στην Ξάνθη και σας προτείνει την συχνότητα του για την σωστή προβολή σας σε τιμές που σέβονται τον επαγγελματία . Με εγκυρότητα και αντικειμενικότητα στις δημοσιογραφικές του εκπομπές, με αναλυτικά δελτία ειδήσεων, με εκπομπές ψυχαγωγίας που διασκεδάζουν, με ποιοτικές μουσικές εκπομπές στο Ελληνικό και Ξένο τραγούδι, με δυναμικές παρεμβάσεις στα κοινωνικά προβλήματα, με έξυπνες και πρωτότυπες διαφημίσεις. Αυτό είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ».Το ραδιόφωνο από την αρχή.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:39:39)