Search Filter
Close

Radio 10 Magic FM

[

Listen Live

]

Radio10 is a commercial radio station in Suriname.

December, 10th 2006 The new face of Radio 10 is an idea of Werner Duttenhofer as a gift in celebration of 10 years 10 and was realized by 3 artist namely. Ray Daal, August Bohé & Sojo Prijatno. De Mastermind is Werner Duttenhofer, een radio personality met ruim 50 jaar ervaring! Hij heeft ongetwijfeld de metamorfose van de Surinaamse radio meegemaakt: van communicatiemiddel - toen nuttig voor o.a. overlijdensberichten - tot wijze van entertainment tegenwoordig. Werner bewijst met Radio 1... See more

ParamariboFM|88.1
(597)-410887
SecretariaatStadionlaan 3 - ParamariboP.O.Box 110
Update station
Radio10 is a commercial radio station in Suriname.

December, 10th 2006 The new face of Radio 10 is an idea of Werner Duttenhofer as a gift in celebration of 10 years 10 and was realized by 3 artist namely. Ray Daal, August Bohé & Sojo Prijatno.

De Mastermind is Werner Duttenhofer, een radio personality met ruim 50 jaar ervaring! Hij heeft ongetwijfeld de metamorfose van de Surinaamse radio meegemaakt: van communicatiemiddel - toen nuttig voor o.a. overlijdensberichten - tot wijze van entertainment tegenwoordig. Werner bewijst met Radio 10 dat het anders kan. Anders dan wat men sinds de introduktie van radio in Suriname gewend was.

Voor het eerst in Suriname een geheel nieuw format, gericht op een verwaarloosde, doch interessante doelgroep met een zekere potentiële marktwaarde. Een muziekformule speciaal bedacht voor de echte Srananman. Adult pop: herkenbare muziek vanaf de jaren '60 tot nu, voor iedereen die wat anders wil dan alleen hitradio! Eindelijk een perfecte blend voor Mainstream Suriname. En ook heel belangrijk: 1 gezicht. Dezelfde, herkenbare muziekformule 1 x 24 uur, een concept waaraan iedere On-Air personality invulling geeft.

Voor het eerst op de Surinaamse radio een "Clock" met een gestructureerde playlist en een music mix, verteerbaar voor alle klassen en rassen in Suriname. Instrumentals, niet alleen goed als achtergrondmuziek, maar ook bijzonder geschikt om tussen het 'vocale-geweld-van-de-hele-dag' tot rust te komen.

Radio 10 heeft met haar programmering ook een werkbare methode gevonden tussen oud & nieuw. Naast het laatste nieuws, INFO 10 en actuele pop-info, kun je ook luisteren naar features als "Vandaag In Het Verleden","Sranan Odo","Today in Pop history","Wereldrecords","Citaten & Gezegden."

Dit geldt zeker ook voor de muziek: de rotation van recente hits wordt bijgehouden met de "MAGIC 10", terwijl na 7 uur 's avonds alles 'retro' gaat in de "70's at 7", "80's at 8","90's at 9". Bovendien wordt er invulling gegeven aan de opvoedende taak van de radio middels programma's als;"Wat als", "De 20ste eeuw", "Uw huis in goede handen", "Kennis van zaken", "Wetenschappelijk Bewezen", De Gezondheidstip & de Milieutip.

Met de komst van Radio 10 kreeg Suriname de introduktie van het verrassend ingeslagen en alom nagevolgde "Dagbladenoverzicht". Nieuws aan top van elk uur van 06.00 - 18.00 uur, zakelijk, objectief & up to date up to the hour.

Radio 10 "MAGIC" FM is, by the way, het eerste station dat de exacte tijd in Suriname brengt middels GPS/DCF computer. Deze computer regelt alles in de studio met betrekking tot de tijd en datum. Op diverse plekken in de radio-apparatuur kom je DCF-klokken tegen die altijd de juiste tijd aangeven, doordat zij zich synchroniseren met een tijdbasis die via radiogolven wordt uitgezonden. Deze DCF-impulsen worden kunstmatig opgewekt door deze computer. De computer 'weet' de exacte tijd, doordat hij is gekoppeld aan een GPS-satelliet ontvanger, die naast geografische gegevens de datum en exacte tijd (UTC) uitsturen. Vervolgens berekent de computer hieruit de lokale tijd voor Suriname.

En dat is nou pas een echte Jingle Package voor een Surinaams radiostation, ingezongen door talentvolle sranamans als Bryan Bijlhout & Iwan van Hetten. Kortom: Radio 10 -------- 10 december 1996 Structuur & Regelmaat gepresenteerd op de Surinaamse FM & musicwise een instant hit sinds Dag 1.

10 Decemeber 2006

Het nieuw gezicht van Radio 10 is een idee van Werner Duttenhofer als geschenk i.v.m. 10 jaar 10 en werd uitgevoerd door 3 kunstenaars nl. Ray Daal, August Bohé & Sojo Prijatno.
Accept
We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Privacy Policy