Radio Cubelles

[

Emissora Municipal de Cubelles

]

Ràdio Cubelles és l’emissora municipal més antiga del Garraf. En l’actualitat Ràdio Cubelles compta amb més d’una trentena de col·laboradors. Història de l'emissora Ràdio Cubelles (1981-2006) El 13 de novembre de l’any 1980 l’Ajuntament de Cubelles va aprovar per unanimitat la declaració d’intencions del que seria la primera emissora municipal de la comarca del Garraf. Aquest dia el Ple va acordar sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la concessió per a la instal·lació i funcionament d’una emissora de ràdio de freqüència modulada a Cubell... See more

Cubelles FM|107.5
+34938950326
C. Colom, 7, 1r pis, Cubelles, Spain
last update
[2023-04-11 05:30:13]
Views:
17
2023-11-15 08:09:19
¡¡¡FRESCO!!!
Reply
Report
Ràdio Cubelles és l’emissora municipal més antiga del Garraf. En l’actualitat Ràdio Cubelles compta amb més d’una trentena de col·laboradors.

Història de l'emissora Ràdio Cubelles (1981-2006)

El 13 de novembre de l’any 1980 l’Ajuntament de Cubelles va aprovar per unanimitat la declaració d’intencions del que seria la primera emissora municipal de la comarca del Garraf. Aquest dia el Ple va acordar sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la concessió per a la instal·lació i funcionament d’una emissora de ràdio de freqüència modulada a Cubelles.

L’emissora va ser inaugurada el 23 de febrer de 1981, el mateix dia del cop d’estat, a les golfes de l’Ajuntament (des del 2n pis de l’Ajuntament de Cubelles), amb una àrea de cobertura pròpia de l’àmbit municipal i una potència de 25 wats, a través del 102 MHZ de la FM. La finalitat de l’emissora era informar a la comunitat cívica i social a la què estarà destinada (finalitats educatives i culturals), als quasi 2500 veïns empadronats al municipi (que es convertien en més de 25.000 els caps de setmana i durant la temporada d’estiu). Segons apunta la memòria de programació del primer any de Ràdio Cubelles, el 70% de la població no parlava el català. Però ja aleshores, l’any 1981 pràcticament la totalitat d’espais de la programació de l’emissora eren fets en català.

El 6 de març de 1983, l’emissora municipal inaugura nous locutoris, coincidint amb el 2n Aniversari. A principis de l’any 1982, Ràdio Cubelles organitza una programació de dotze hores setmanals, que va de dissabte a dilluns, posada en marxa per en Ramon Farré, aleshores director. Farré marxa de seguida i deixa el relleu a Pilar Lòpez. Amb la nova direcció la ràdio passa a ser de divendres a diumenge. Els estudis de la plaça de la Vila es tornen petits, i l’Ajuntament decideix canviar la ràdio de lloc. Es creen uns nous estudis al Casal de Cultura, amb motiu del seu 2n aniversari Ràdio Cubelles s’inauguren els nous locutoris. Als tres mesos del canvi d’ubicació, Ràdio Cubelles determina ampliar la seva programació. Es decideix emetre cada dia, de dilluns a diumenge, de les 10 a les 2 del matí. Són un total de 28 hores setmanals. L’emissora creix amb 36 col·laboradors i comença a notar la incidència dels ciutadans del municipi que responen amb el seu esforç. La inauguració dels nous estudis es celebra amb una emissió especial, una sessió de salsa-jazz amb la “Ràdio Cubelles Big Band- 8ª Assemblea-“, i amb una actuació de castells i havaneres.

27 de juny de l’any 1988. Ràdio Cubelles emet tota la setmana. A l’igual que d’altres emissores municipals, Ràdio Cubelles va assumir el repte d’emetre diàriament. Tot i que als inicis de la seva creació havia estat impossible aquest propòsit a causa de la poca participació, l’interés es va anar despertant de mica en mica i el 21 de març de l’any 1988 es va realitzar la primera emissió de prova de la nova programació que va constituir l’inici de la nova ètapa de Ràdio Cubelles. En un inici, sota la direcció d’en Víctor Alari, s’emetien els dijous i els diumenges, amb un total de 8 hores setmanals, 12 col·laboradors.

23 de Febrer de 1987. Ràdio Cubelles porta 6 anys en antena a l'espera de l'aprovació de llicències d'emissió. Malgrat els expedients i els tancaments d'alguna emissora municipal per part de la Generalitat, l'emissora municipal va celebrar el seu sisè aniversari. Per conmemorar la data, va organitzar-se una exposició de dibuixos realitzats pels alumnes de l'Escola Charlie Rivel i la projecció de la pel·lícula “La Vuelta al mundo en 80 días”. Durant el transcurs del dinar de col·laboradors es van lliurar els premis “Foigras”. Havíen passat sis anys d'emissora municipal a l'espera de l'aprovació per part del Govern central de les corresponents llicències d'emissió que legalitzessin la situació de les 150 emissores existents a Catalunya.

Canvi de dial, del 102 MHZ al 107.5 FM. L'any 1997 Ràdio Cubelles canvia el dial al 107.5 de la FM. El 9 de febrer de 1988 s'aprova per comissió de govern la instal·lació d'un nou ràdio-enllaç . Així com es troba un emplaçament en un punt alt del municipi on col·locar un repetidor. L'1 de novembre de 1998 finalitzen les proves corresponents al nou emplaçament de l'aparell emissor que compleix la normativa del Pla Tècnic de Telecomunicacions solucionant els problemes de cobertura a tot el municipi.

15 Directors en 24 anys. El primer dels directors de l’emissora municipal va ser el polifacètic Victor Alari. Posteriorment el relleu el van prendre Ramon Ferrer, Pilar López, Jordi Llompart, Carles Guindas, Josep Almirall, Xavier Grau, Llorenç Aviñó, LLuís Gómez, Santi Terraza, Joaquim Micó, Xavier Sevilla, Núria Fonoll, Neus Adell i, actualment, Àngels Fuster.

23 de febrer de 2006. Ràdio Cubelles celebra 25 anys amb diversos actes commemoratius amb l'objectiu de retre homenatge durant tot aquest any als diversos col·laboradors, treballadors, oïents i gent relacionada amb el mitjà que han passat pels estudis de Ràdio Cubelles. L'emissora es troba renovant la seva imatge estrenant un nou logo, fent una campanya informativa i, entre d'altres coses, amb l'estrena d'aquesta nova web de Ràdio Cubelles en la què es pot escoltar l'emissió en directe on line i consultar tota la informació referent a l'emissora municipal i els seus actes.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,23:22:57)