Language:
Listen radio onlineM


M
Rating :5.00
 


Last updated:
2012-06-16 20:21:40
Country: Bosnia and HerzegovinaListen to radio stations broadcasting from Bosnia and Herzegovina
City: Saraevo
Address: Radio MFra Andela Zvizdovica 171000 Sarajevo
FM (MHz): 98.7
Genre: Music
Phone: +387 33 66 68 22
Language of broadcast: Bosnian
E-mail: radio_m@bih.net.ba
Website:  www.radiom.net
Description: Kao prva privatna nezavisna radiostanica u ex-Jugoslaviji i široj regiji Balkana, Radio M je upisan u registar javnih glasila 18.9.1990. godine.
Signalom pokriva područje Kantona Sarajevo, a od decembra 2007. godine i šire područje gradova Zenice, Tuzle i Banje Luke (cca 1.500.000 stanovnika).
Lidersku poziciju Radio M je do danas zadržao isključivo kvalitetom muzike, aktuelnim i zanimljivim sadržajima, nepristrasnim i objektivnim informisanjem, kvalitetnim kadrovima koje sam educira, te vlastitom produkcijom programa.
Prvi komercijalni Radio na Balkanu i BiH postavio je nove standarde, kako u tehničkom, tako i u programskom smislu, te postao uzor svim radiostanicama koje su nastale kasnije i masovno preuzele isti koncept.
Radio M prosječno bilježi oko 1.000 telefonskih poziva dnevno, kao i veliki broj SMS i e-mail poruka, kako iz BiH, tako i iz cijelog svijeta, a zahvaljujući emitovanju programa preko Interneta, definitivno je najslušaniji radio u dijaspori širom svijeta.
Radio M je jedna od rijetkih radiostanica u BiH koju sluša populacija svih nacionalnosti i svih konfesija, a prema slušanosti, i nakon 18 godina rada, i dalje je lider među radiostanicama u BiH.
Prosječan broj komitenata koji koristi reklamne usluge Radija M je oko 1.000 godišnje, a Radio sluša urbana populacija, sa srednjom, višom i visokom kupovnom moći. Od ukupnog broja slušalaca čak 65 % su žene, koje su s marketinškog aspekta, kao ciljna grupa, i najinteresantnije.

Za svoj rad, hit Radio M je dobio bezbroj nagrada, priznanja i zahvalnica, od kojih se izdvajaju:
- Srebrna medalja EUREKA s Lentom Evropske Unije, oktobar 1991. u Brisel - za inovacije u radio difuziji.
- Zlatna plaketa BIG HUMANS PEOPLE, mart 1992. u Londonu, u konkurenciji 100 zemalja svijeta - za trajno humanitarno angažovanje.
- Najbolji radio u BiH u 1996. godini – Savez novinara BiH.
- Najbolja radio emisija u BiH za 1997. godinu (“Abeceda demokratije”) - Savez novinara BiH.
- Privredna/ Gospodarska komora Federacije BiH , Privredna komora zemalja Balkana i agencija „ Media invent “ iz Novog Sada, dodijelile priznanje „ Zlatni most „ sarajevskom Radiju „M“.
Radio „M“ je nagradu dobio za doprinos afirmaciji evropskih vrijednosti i standarda, te povezivanju privrednika i tržišta.
Kriterij za dodjelu ovog priznanja je stvaranje pozitivnog ambijenta i optimizma u povezivanju privrednika i tržišta.
- 18 godina u samom vrhu, najslušanija i najpopularnija radiostanica na području Kantona Sarajevo, a odnedavno i šire - prema anketama agencija, klijenata i na osnovu vlastitih istraživanja.
U Radiju M radi 29 uposlenika i saradnika, prosječne starosti oko 30 godine. Rad se zasniva isključivo na vlastitim prihodima ostvarenim od emitovanja radioreklama. Zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima hit Radio M raspolaže najsavremenijom radioopremom, kako u emisionoj režiji, tako i u vlastitom studiju za snimanje i radioprodukciju.

Važne reference u opusu Radija M :
- Osnivač “Lige humanih” - 1991. godine
- Osnivač prestižne regionalne muzičke nagrade “MPX” - 1994. godine
- Osnivač BHRTF-a (Radijsko-televizijski festival novih pjesama) - 2004. godine
- Medijski partner za BiH Radijskog festivala Srbije i Hrvatskog radijskog festivala
- Organizator brojnih humanitarnih i komercijalnih koncerata najvećih domaćih i regionalnih estradnih zvijezda


Related Stations:


Comment:


Listen online M

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

Winamp Media Player

Install Winamp


Station not playing? Try to open M3U file on your computer - listen.m3u

open player in new window


Favorites