Radio Tuzla

[

Listen Live

]

Radio Tuzla je počela sa radom 3. maja 1953. godine odlukom Sreskog odbora Tuzla. Prvi glas bio je pokojnog glumca, spikera Maksa Damadžića. Tada je Radio Tuzla imala odašiljač od 100 vati ručne izrade koji je napravio pokojni Đorđe Lukić - Cigo, radio amater i jedan od glavnih tehničara Radio Sarajeva. Radio Tuzla bila je prva lokalna radio-stanica u Bosni i Hercegovini. Sa predajnikom od svega 200 vati i improvizovanom antenom. Ovo je u odnosu na ranije telale, bio značajan korak na planu uvođenja savremene, brze zvučne informacije na talasu... See more

Tuzla FM|88.0
035/236-666
75000 Tuzla, Ulica Mirze Delibašica br.4
Radio Tuzla je počela sa radom 3. maja 1953. godine odlukom Sreskog odbora Tuzla. Prvi glas bio je pokojnog glumca, spikera Maksa Damadžića. Tada je Radio Tuzla imala odašiljač od 100 vati ručne izrade koji je napravio pokojni Đorđe Lukić - Cigo, radio amater i jedan od glavnih tehničara Radio Sarajeva.

Radio Tuzla bila je prva lokalna radio-stanica u Bosni i Hercegovini.

Sa predajnikom od svega 200 vati i improvizovanom antenom. Ovo je u odnosu na ranije telale, bio značajan korak na planu uvođenja savremene, brze zvučne informacije na talasu 202 metra. Početkom našeg rada tuzlansko područje je dobilo radio-stanicu kao savremenog hroničara, koja je ne samo informisala građane, već bila i značajan činilac na planu prosvjećivanja i zabave.

Na samom početku, Radio Tuzla imala je više muzičkih ansambala: narodni orkestar, zabavni orkestar, kvartet gitara, salonski orkestar i veliki broj lokalnih solista.

Danas je naša medijska kuća jedna savremena I moderna radio stanica, koja je skoro šest decenija gost u domovima svojih slušatelja. Radio Tuzla danas emituje cjelodnevni program 24,00 sata. Prateći potrebe naših slušalaca proizvodimo političke,edukativno-obrazovne, dječije, kulturne, sportske i emisije muzičkog sadržaja. Jedini na ovom području imamo profesionalno akustički obrađena dva studija i tri režije. Posjedujemo četiri FM frekvencije za emitovanje programa:

1. Sa emisione tačke Ilinčica - Tuzla na frekvenciji 94.00 MHz Radio Tuzla emituje program za područje Tuzle,Živinica,Lukavca i Kalesije.

2. Sa emisione tačke Lipik – Majevica na frekvenciji 96.50 MHz emitujemo program za područje Brčkog,Orašja,Županje,Đakova,Slavonskog Broda,Modriče,Odžaka,Dervente,Doboja,Teslića,Maglaja,Zavidovića,Banovića, Gradačca , a talasi sa ovog predajnika prostiru se i na području Mađarske.

3. Sa emisione tačke Hotilj – Gračanica na frekvenciji 105.10 MHz emitujemo naš program za područje Gračanice,Lukavca,Doboja i Sprečkog polja.

4. Sa emisione tačke Klek – Zavidovići na frekvenciji 103.80 MHz emitujemo program za područje Nemile,Zavidovića,Maglaja,Tešnja i Teslića.

Emitujemo svoj program na AM području (srednji talas) 774 KHz snage 2,5 KW .

Zona servisa ovog predajnika je oko 85 % sjeveroistočne Bosne. Pokriva područja

Srebrenice,Zvornika,Bijeljine,Brčkog,Orašja,Modriče,Bosanskog Šamca,Doboja,Zavidovića i Kladnja.

Možete nas slušati i putem interneta na stranici www.radiotuzla.com

Radio Tuzla - Vaš vjerni i iskreni prijatelj!
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-05-15,08:06:41)