Radio Istocno

[

Listen Live

]

8,3 FM Sokolac - 89,4 FM Ljubinje - 93,9 FM Kalinovik - 98,4 Fm Višegrad 100,6 FM Vlasenica - 105,0 Foča FM - 105,6 FM Sarajevo Djelatnosti: Proizvodnja i emitovanje radio programa; Snimanje i produkcija reklamnih poruka i komercijalnih reportaža; Pružanje studijskih i usluga iznajmljivanja razglasa; Organizovanje sportskih, muzičkih i kulturnih manifestacija O nama: Radio Istočno Sarajevo počeo je svoj rad 01.maja 1997. godine emitujući program na dvije frekvencije 90,7 i 103,8 MHz. Odlukom Skupštine grada Srpsko Sarajevo ova radio sta... See more

Sarajevo FM|105.6
057/342-999+057/340-
8,3 FM Sokolac - 89,4 FM Ljubinje - 93,9 FM Kalinovik - 98,4 Fm Višegrad

100,6 FM Vlasenica - 105,0 Foča FM - 105,6 FM Sarajevo

Djelatnosti:

Proizvodnja i emitovanje radio programa;

Snimanje i produkcija reklamnih poruka i komercijalnih reportaža;

Pružanje studijskih i usluga iznajmljivanja razglasa;

Organizovanje sportskih, muzičkih i kulturnih manifestacija

O nama:

Radio Istočno Sarajevo počeo je svoj rad 01.maja 1997. godine emitujući program na dvije frekvencije 90,7 i 103,8 MHz. Odlukom Skupštine grada Srpsko Sarajevo ova radio stanica nastala je udruživanjem dvije lokalne radio stanice (Srpski radio Grbavica i Radio Ilidža) tako da uzevši sve u obzir ova radio stanica emituje program već deset godina.

Govoreći o programu kojeg emitujemo 24 časa dnevno i naravno riječ je o vlastitoj prozvodnji možemo s pravom konstatovati da zadovoljavamo sve standarde i potrebe stanovnika regije na kojoj emitujemo program.

Program uređuje uređivački kolegij u saradnji sa redakcijama a to su:

Redakcija informativnog programa

Redakcija kulturno-zabavnog programa

Redakcija muzičkog programa

Redakcija sportskog programa

Redakcija omladinskog programa

Redakcija dječijeg programa

O kvalitetu programa i slušanosti najbolje pokazatelje daju brojna priznanja i pozivi slušalaca kojih je sve više.

Agencija Partner je prilikom ispitivanja tržišta 2000. godine konstatovala da je Radio Srpsko Sarajevo prema odgovorima anketiranih građana najslušanija radio stanica u Bosni i Hercegovini. To nam je priznanje svakako laskalo ali i dalo još više samopouzdanja da i u narednom periodu pokažemo pravu profesionalnost obavljajući radne zadatke koji su bili pred nama.

Ubrzo nakon toga stižu i nova priznanja a nama je svakako najdraže ono koje smo dobili iz kabineta Predsjednika RS, naime 13.maja 2002.godine Predsjednik RS svojim ukazom odlikovao je Radio Srpsko Sarajevo za dosadašnje zasluge ordenom Njegoša Prvog reda.

Radio Istočno Sarajevo pored redovnih programskih obaveza do sada se uspješno pokazao i u ulozi organizatora raznih sportskih, kulturnih i muzičkih događaja a naravno naša vrata su otvorena za saradnju svima koji pokažu interes.

Marketinški ova radio stanica je uspjela odgovoriti zahtjevima tržišta tako da ćete na našim talasima čuti reklamne poruke skoro svih vodećih kompanija iz Bosne i Hercegovine ali svakako i onih inostranih čija predstavništva djeluju u BiH.

Radio Istočno Sarajevo u svom radu drži se svoje krilatice ... U medijskoj orbiti jedinstven ... i naravno i u budućnosti daćemo sve od sebe da tako i ostane a nevjernim tomama predlažemo da se uvjere i okrenu skalu radio prijemnika na neku od gore pomenutih frekvencija.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:19:50)