Language:
Listen radio onlineHolidej (Радио Холидеј)


Holidej (Радио Холидеј)
Rating :10
 


Last updated:
2012-06-16 21:39:23
Country: MacedoniaListen to radio stations broadcasting from Macedonia
City: Prilep
Address: St. Mariovska br.31 Bat ?????????? 7500
FM (MHz): 102.1
Genre: Local Music
Phone: +38948422485
Language of broadcast: Macedonian
E-mail: info@radioholidej.com.mk
Website:  www.radioholidej.com.mk
Description: Слушајте радио, но слушајте добро радио.Тоа е пораката што ја испраќаме до нашата слушателска публика. Вие сте дел од неа и за нас нема ништо поважно од Вас. Затоа сме тука,13години во македонскиот етер.
Радио Холидеј е радиостаница која емитува 24 часовна програма од сопствено емитувачко студио поврзано со линк и предавателна опрема лоцирана на периферијата на градот Прилеп.
Според природата на програмскиот сервис ние сме говорно – музичко радио со претежно забавен општ формат. Говорниот дел на програмата ги остварува трите значајни функции: информативна, образовна и забавна. Радио Холидеј емитува “инфо вести“ во кои се третираат значајни настани и случувања од градот и агенциски вести од земјата и светот.Се емитуваат и емисии кои имаат забавно – образовна функција, интерактивни програми, инфо сервиси и музика за сите генерации од сите жанрови.
Радио Холидеј е една од најслушаните радиостаници во Пелагонискиот регион, тоа го покажуваат истражувањата на публиката во Македонија.Тоа е и причината поради која постои голем интерес кај локалните компании и тие од надвор за реклама преку нашата програма.
Главниот формат на радиото е mp3 и во влезна и во излезна обработка на сигналот.Емитуваме дополнителна RDS услуга на која во моментов се објавува идентификацијата на радиото.
Програмата се слуша преку интернет. Македонците кои живеат во дијаспора, покажуваат интерес за слушање на радиото а реакциите се позитивни и мотивирачки.
Тоа не охрабрува да се одржиме на истата бранова должина со нашите слушатели и да оствариме континуитет на успешност, професионалност и многу публика.


Related Stations:


Comment:


Listen online Holidej (Радио Холидеј)

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

Winamp Media Player

Install Winamp


Station not playing? Try to open M3U file on your computer - listen.m3u

RealPlayer

Install RealPlayer


Station not playing? Try to open RAM file on your computer - listen.ram

open player in new window

Favorites