Language:
Listen radio onlineOhrid (Радио Охрид)


Ohrid (Радио Охрид)
Rating :5.00
 


Last updated:
2012-06-16 21:39:17
Country: MacedoniaListen to radio stations broadcasting from Macedonia
City: Ohrid
Address: ул. Св. Климент Охридски бр.2 6000 Охрид
FM (MHz): 89.0
Genre: Local Music
Phone: +389 46 265 505
Fax: +389 46 261-478
Language of broadcast: Macedonian
E-mail: radiooh@sonet.com.mk
Website:  www.radioohrid.com.mk
Description: Во 1957 година на иницијатива на тогашното Собрание на општина Охрид се "роди " Радио Охрид.
За роденден на нашата информативна куќа се смета 7 ноември. Во етерот од тоа време се до денеска, секој почеток на програмата е со авизото: "Билјана платно белеше".
Радио Охрид е основоположник на новинарството во градов и урнек по кој многу подоцна се формираа нови електронски медиуми во градов и регионот.
Како и секоја друга институција, така и нашата во својот полувековен од бележи подеми и падови.
Благодарение на преголемиот ентузијазам и љубов на вработените кон куќата и професијата Радио Охрид опстана и по трансформациските потреси.
Во годините наназад се нижеа награди и признанија за емисии и проекти кои реално го отсликуваа животот и секојдневието на охриѓани и на безбројните вљубеници во него.Од традиционалните Денови на македонското радио , секоја година Радио Охрид се враќаше со куп награди.
Во нашата колекција се и најголемите општински признанија Седмоноемвриската награда и Осмодекемвриската повелба "Свети Климент Охридски - Патронот на Охрид."
Со Законот за радиодифузија и Одлука на Советот за радиодифузија радиото беше дадено на продажба преку министерството за економија .
Од декември 2007 година сопственик на 55 проценти од капиталот е компанијата АМАК СП - Охрид.
И покрај неопходната нагласеност на маркетингот , редакцијата се труди информативната програма да биде стожер на 24 - часовната програма.
Ние сме биле и ќе бидеме на линијата на објективноста и професионалноста.

Радио Охрид - ден и ноќ со Вас !


Related Stations:


Comment:


Listen online Ohrid (Радио Охрид)

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

Winamp Media Player

Install Winamp


Station not playing? Try to open M3U file on your computer - listen.m3u

open player in new window

Favorites