Language:
Listen radio onlineFolk


Folk
Rating :10
 


Last updated:
2012-06-16 21:39:15
Country: MacedoniaListen to radio stations broadcasting from Macedonia
City: Skopje
Address: Ул – Козле 12/1Скопје, Македонија
FM (MHz): 106.5
Genre: Folk
Phone: +389 02 308 33 55
Fax: +389 02 308 33 56
Language of broadcast: Macedonian
E-mail: info@folkradio.com.mk
Website:  www.folkradio.com.mk
Description: Фолк радио започна со работа на 31.12.1993 и е едно од првите приватни радија во Скопје. Зрачиме на фрекфенција 106,5 MHZ FM стерео. Студиото се наоѓа во Козле и е меѓу најголемите и најубавите студија во Македонија. На 200 м2 сопствен деловен и наменски простор се реализира магијата наречена Фолк Радио. Антенскиот систем се наоѓа на средно Водно со што се овозможува квалитетен прием во целокупното Скопско подрачје и многу пошироко. Како Говорно музичко радио емитуваме музика од разни жанрови : Рафиниран урбан фолк Македонска изворна и ново компонирана музика и Поп музика По стилот и изборот на музиката Фолк радио е единствено во Скопскиот етер. Ние сме првото радио во Македонија кое имаше храброст да пушта Фолк музика од бившите ју простори и успешно го разбиваше стереотипното сфаќање за новата фолк музика, која ние ја нарекуваме “урбан фолк” музика. Фолк Радио работи со професионална екипа. Рекламните спотови се снимаат со познати гласови на тв и радио лица како и актери .Бројот и точно определениот термин на рекламите секогаш е императив. Во програмата на Фолк радио со успех се рекламираат голем број фирми кои своите реклами ги продолжуваат по своја желба. Според последните анкети направени за слушаноста на радиостаниците, Фолк Радио котира многу високо. Со еден збор Фолк Радио го менува вашето расположение – кон подобро.


Related Stations:


Comment:


Listen online Folk

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

Winamp Media Player

Install Winamp


Station not playing? Try to open M3U file on your computer - listen.m3u

RealPlayer

Install RealPlayer


Station not playing? Try to open RAM file on your computer - listen.ram

open player in new window

Favorites