Language:
Listen radio onlineQ


Q
Rating :5.00
 


Last updated:
2012-06-16 20:21:44
Country: Bosnia and HerzegovinaListen to radio stations broadcasting from Bosnia and Herzegovina
City: Visoko
Address: Prve zeničke brigade 1b, ZenicaZenica Ze-Do kanton72 000 Bosna i Hercegovina
FM (MHz): 105.2
Genre: Local Music
Phone: +387 32 42 45 14
Language of broadcast: Bosnian
E-mail: radioq@bih.net.ba
Website:  www.radioq.ba
Description: RADIO Q je počeo emitovati program 1999. godine iz studija u Visokom kao prva nezavisna, komercijalna i privatna radio stanica na području gradova između Sarajeva i Zenice. Program se emituje 24 sata dnevno sa isključivo zabavnom muzikom. Programski koncept je vrlo slobodan što nam daje veliku brzinu i aktuelnost, a pored informativnih emisija i servisnih informacija program obiluje sportskim, zabavnim i komercijalnim emisijama, kvizovima i kvalitetnim reklamama.

RADIO Q Visoko zbog svoje lokacije pravi program za gradove oko Sarajeva i tu ima najveću slušanost i programske efekte jer pokriva područje Visokog, Breze, Vareša, Ilijaša, Kaknja, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa gdje živi cca 220.000 stanovnika, ali svojim signalom odlično pokriva i područje gdje ima malo domicilnih slušalaca ali obezbjeđuje kontinuitet svojim slušaocima jer pokriva područje cijelog Kantona Sarajevo, te Pale i Trnovo gdje živi i radi još cca 460.000 stanovnika što ukupno iznosi područje sa cca 680.000 stanovnika.

Ciljana skupina slušalaca RADIJA Q je:
- radno aktivno stanovništvo (zaposleni, platežno sposobni),
- 25-60 godina (programski period od 07:00 do 20:00 sati) i 17-25 godina (noćni period od 20:00 do 07:00 sati),
- tržišno svjesni i educirani dio stanovništva (koji reaguje na komercijalne oglase radi bolje kupovine u vlastitom interesu, koji analizira omjer cijene i kvaliteta, koji ima razvijene potrošačke želje i potrebe),
- muškarci i žene,
- obrazovna struktura: KV, VKV, SSS, VŠS, VSS,...(od 3. stepena obrazovanja i nadalje)
- dio stanovništva koji, bez obzira na mjesto življenja, preferira urbani stil života.

Dodatno, veliki je broj slušalaca RADIJA Q je na putnim komunikacijama, posebno na auto-putu na dionici Sarajevo – Zenica gdje imamo svoje reklamne panoe. Sa ove putne komunikacije imamo svakodnevno veliki broj poziva slušalaca od kojih najveći broj ne stanuje u zoni našeg servisa.

Program RADIJA Q se uživo emituje na internetu, linkove imate na portalima www.radioq.ba i www.visoko.co.ba zbog čega imamo vrlo velik broj kontakata i telefonom i elektronski is svih dijelova svijeta, pogotovo za vrijeme tematskih emisija i kvizova.

RADIO Q je od 2002.godine suosnivač Asocijacije privatnih radiostanica BiH koja je zvanično i registrovana 2005.godine, od kada je RADIO Q u Upravnom odboru Asocijacije. Od zime 2006. g. RADIO Q predsjedava Upravnim odborom Asocijacije koja broji preko 40 članica.

RADIO Q je suosnivač najveće bosanskohercegovačke mreže radiostanica – MEDIA SERVIS BH, koja ima 33 članice i emituje veoma kvalitetne zajedničke programe.


Related Stations:


Comment:


Listen online Q

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

Winamp Media Player

Install Winamp


Station not playing? Try to open M3U file on your computer - listen.m3u

open player in new window


Favorites