Language:
Listen radio online202 BiH


202 BiH
Rating :5.00
 


Last updated:
2012-06-16 20:21:30
Country: Bosnia and HerzegovinaListen to radio stations broadcasting from Bosnia and Herzegovina
City: Sarajevo
Address: Bulevar meše Selimovica 1271000 SarajevoBiH
FM (MHz): 93.1
Genre: Local Music
Phone: +387 33 461 552/553
Fax: +387 33 460 811
Language of broadcast: Bosnian
E-mail: 202@rtvfbih.ba
Website:  www.radio202.ba
Description: Uređivačka politika Radija 202 zasnovana je na principima objektivnog i profesionalnog informisanja, a program insistira na tolerantnoj komunikaciji i uvažavanju kulturnih, etničkih, konfesionalnih, spolnih i drugih razlika; podržava građansko društvo i uspostavljanje demokratije. Dominantni sadržaji su: informativno-politički, servisni i programi lokalne zajednice, civilnog sektora i alternativne kulture i zabave.

Program

Program je podijeljen na tri cjeline /jutarnji, dnevni i noćni/. U jutarnjem i dnevnom programu preovladavaju informativno–zabavno-politički sadržaji, a program je prilagođen ciljnoj grupi radija. Noćni program se bazira prvenstveno na muzičko-zabavnim sadržajima. Misija Radija 202 nije puka produkcija programa, već izgrađivanje relevantnog mišljenja koje odražava 202-stav o svim aktuelnim pitanjima.

Koncept

Radio 202 emituje program 24 sata dnevno, a program se sastoji od jutarnjeg, dnevnog i noćnog programa. U okviru jutarnjeg i dnevnog programa, svaki puni sat (od 8.30 do 17.30) emitujemo vijesti u trajanju do 3 min. Tehnički i programski, jutarnji i noćni program realizuje se u vidu one man show-a iz studijsko-režijskih prostora Radija 202.

Na dnevnoj bazi, svakog radnog dana emituje se CENTRALNI ZATVOR, emisija političkog sadržaja, koja obrađuje aktuelne događaje i daje mogućnost slušaocima da daju svoje mišljenje o istim.

Noćni program Radija 202 će, osim realizacije specijalizovanih muzičkih sadržaja, posvećenih urbanim muzičkim pravcima, krenuti u nešto što se slobodno može nazvati pionirskim pokušajem na prostorima Sarajeva, pa i Bosne i Hercegovine. Riječ je o živim prijenosima klupskih dešavanja u gradu i državi .

Osim informativno–političkih i muzičko-zabavnih sadržaja, Radio 202 će konstantno pratiti nevladin sektor, razvijajući i realizujući u saradnji sa nevladinim organizacijama zajedničke projekte.

Radio 202 kao svoju osnovnu ciljnu grupu vidi stanovnike grada Sarajeva uzrasta od 15 do 35 godina , te će i programski sadržaji pratiti srednje i viosokoškolsko obrazovanje, sportske i kulturne aktivnosti gore spomenutih generacija.


Related Stations:


Comment:


Listen online 202 BiH

RealPlayer

Install RealPlayer


Station not playing? Try to open RAM file on your computer - listen.ram

open player in new window


Favorites