Radio Preporod

[

Listen Live

]

U ponedjeljak, 6.10.1997. godine, po prvi put cuo se glas spikera koji je pozelio "Dobar dan i dobar prijem programa Odzackog Radio Preporoda" na tadasnjoj frekvenciji 88,6 MHz ... Ta cast pripala je najstarijem clanu i ujedno najiskusnijoj osobi u tom poslu, gospodinu Agi Mehicu. Svaki pocetak je tezak... Zbog svih okolnosti koje su u to vrijeme diktirale nacin rada, Radio Preporod Odzak na samom pocetku imao je veoma ogranicen program. Skromna tehtnicka oprema, nedostatak strucnog kadra, siromasna muzicka fonoteka, su samo neki faktori koj... See more

Odzak FM|95.2
++38731761283
Ul. Redze Skangica # 17 Odzak Bosna i Hercegovina 76290
U ponedjeljak, 6.10.1997. godine, po prvi put cuo se glas spikera koji je pozelio "Dobar dan i dobar prijem programa Odzackog Radio Preporoda" na tadasnjoj frekvenciji 88,6 MHz ... Ta cast pripala je najstarijem clanu i ujedno najiskusnijoj osobi u tom poslu, gospodinu Agi Mehicu.

Svaki pocetak je tezak... Zbog svih okolnosti koje su u to vrijeme diktirale nacin rada, Radio Preporod Odzak na samom pocetku imao je veoma ogranicen program. Skromna tehtnicka oprema, nedostatak strucnog kadra, siromasna muzicka fonoteka, su samo neki faktori koji su diktirali u realizaciji radio programa. Sve to nije umanjilo volju ekipe koja je tada ulozila sav svoj trud i dragocijeno vrijeme kako bi nas radio dostigao nivo na kojem se nalazi sada.

Kas smo vec spomenuli jednog clana, red je da spomenemo i ostala imena koja su bila (ili su jos uvijek) dio kolektiva. Prvo da spomenemo one koji su bili tu, a sada zbog opravdanih razloga vise nisu: Enes Salkanovic, Envira Hasanic, Nedzad Mehic, Nefa Celikovic, Benjamin Mehic, Damir Mehic, Nermin Alic, Zlatan Krajnovic, Anel Devedzic, Nadina Delic, Dino Hasanbasic, Nadija Cajic, Samka Dzananovic, Anita Udovcic, Azemina Dzananovic, Asmira Hodzic-Mehic i Ago Mehic. Ruku na srce, pojave se i oni s vremena na vrijeme i profesionalno odrade povjereni dio posla.

U trenutnom sastavu ekipa Radio Preporoda broji slijedece clanove:



Almir Omerbasic - Uredjuje i vodi Jutarnji Program.

Muallima Indira Kusur – Uredjuje i vodi vjerski program "Svijet Islama".

Amra - Voditeljica emisija Vecernji Program i Omladinski Program Tacno u Podne.

Nerfid Dzananovic – Direktor radija i voditelj emisije "Vi Birate - Mi Emitujemo" i Vecernjeg programa.

Odzacki Radio Preporod je gore pomenutu frekvenciju (88,6 MHz) koristio nepunu godinu dana kada je doslo do promjene iste na 89,6 MHz. U periodu kada je osnovana Regulatorna Agencija za Komunikacije (RAK) BiH, doslo je do selekcije medija pa tako i svih radio stanica na podrucju nase zemlje. Bio je to jos jedan izazov za nas; trebalo je zadovoljiti velike kriterije, ispuniti sva njihova ocekivanja, dokazati da imamo afinitet, te da cemo postati ono sto danas jesmo. Dana 11.08.2002. godine, uz sav ulozeni trud, pocinjemo sa emitovanjem programa na novoj, stalnoj frekvenciji 95,2 MHz, sto znaci da smo dobili zasluzenu dugorocnu dozvolu za rad.

Znamo da rijeci hvale treba prepustiti drugima, ali imamo osjecaj da ako ne spomenemo neke bitne stvari, one bi mogle postati zaboravljene...

Naime, Radio Preporod je ucestvovao u mnogobrojnim humanitarnim akcijama prikupljanja novcanih i drugih sredstava za pomoc oboljelima, organizovanju humanitarnih koncerata za Udruzenje Gradjana Roditelja i Djece sa posebnim potrebama "Kuca Nade", sudjelovanje i medijska popracenost memorijalnih turnira "Amir Jupic–Pidzama" i "Bahrija Sogorovic–Šiš". Uvijek smo prisutni na svim vjerskim, kulturnim, politickim i drugim skupovima i manifestacijama u nasem gradu, a i sire. Ponosni smo sto smo svake godine aktivni ucesnici u manifestaciji "Musini Dani" koja se odrzava u cast rodjenja istaknutog bosanskohercegovackog pjesnika Muse Ćazima Ćatića koji je rodjen u Odzaku. Svake godine se u sklopu ove manifestacije odrzava literarni konkurs za ucenike srednje i osnovnih skola iz Odzaka. U saradnji sa centrom za kulturu radio Preporod je po prvi put stavio na pozornicu "Zivot i djelo Muse Cazima Catica".

Hmm... ko zna... mozda je bas zato jedan cijeli zid u prostorijama Radio Preporoda pokriven uokvirenim pohvalnicama, zahvalnicama, priznanjima i cestitkama koje su, barem nama, vrijedne pomena!

NI BAJRAMI VISE NISU KAO STO SU NEKAD BILI...

Garant se pitate - sto sad Bajram?

Potrebno je spomenuti jer je to tradicija... trudimo se da povecamo radost Bajrama, programom kojeg svake godine za vrijeme ramazanskog i hadzijskog – kurban Bajrama, realizujemo uz pomoc nasih sponzora i privatnih poduzetnika na veliko zadovoljstvo nas i nasih slusalaca. Bajramski program protkan je bajramskim cestitkama, bajramskim kvizom kao i velikim brojem nagrada za slusaoce. Tradicionalno se u Radio Preporodu za bajram jede odzacki specijalitet ćora i naravno neizbjezna baklava.

Kad rezimiramo sve, glavni akteri u svemu ovome ste VI, postovani slusaoci koji nas slusate, a sad sa radoscu mozemo da kazemo, sirom svijeta. Nama je zadovoljstvo imati vas kao slusaoce! Hvala vam za sve godine podrske; DA NIJE VAS NE BI BILO NI NAS!

Hvala vam jos jednom.

CUVAJTE SE STRASNIH SNOVA,

LAZNIH PRIJATELJA,

PROMASENIH LJUBAVI I

HLADNE POSTELJE.

S postovanjem,

Odzacki Radio "Preporod" - FM 95.2 MHz
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:20:12)