Language:
Listen radio onlineKljuc


Kljuc
Rating :5.00
 


Last updated:
2012-06-16 20:54:13
Country: Bosnia and HerzegovinaListen to radio stations broadcasting from Bosnia and Herzegovina
City: Kljuc
Address: Branilaca BiH bb 79280 Kljuc BiH
FM (MHz): 94.3
Genre: Local Music
Phone: 660 050
Language of broadcast: Bosnian
E-mail: radioklj@bih.net.ba
Website:  www.kljuc.ba/radio.html
Description: Davne hiljadu devetstotina i......neke godine Ključ je dobio svoj radio. Dugi niz godina sa njega se oglašavala Kosa Pilić, a nešto kasnije će joj se pridružiti i njen buduci suprug Azemir Burzić. Dolazili su i drugi novinari i spikeri ali ovo dvoje ključana ostavili su neizbrisiv trag u ovoj ustanovi. Radio- Ključ bio je, uz novine "Glas Ključa", jedino informativno sredstvo na području općine.

Poslije rata, dosta se toga promijenilo pa su došli i novi ljudi u staru radio stanicu. Ali, bez obzira na vrijeme ova informativna ustanova nije izgubila ništa od njene važnosti. Cak naprotiv... Radio Ključ, jedina informativna ustanova u našem gradu, ima veliki značaj i jos veću odgovornost za informisanje naših gradjana. Radio ni po čemu ne liči na onaj nekadašnji.Došlo je do potpune izmjene programske šeme, trajanja radio programa kao i personalnih promjena. Frekvencija Radio Ključa na kojoj se emituje program je 94,3 MHz sa predajnika na Lubici i 99,1 MHz sa predajnika na Ramića kamenu.

Ključ info Team je u kontaktima sa zaposlenim u ovoj ustanovi dogovorio saradnju koja bi zadovoljila i brojne Ključane koji se nalaze u drugim državama svijeta. Odmah se krenulo u akciju i prikupljena su sredstva za kupovinu neophodne opreme. Tako je u mjesecu augustu 2003 godine prvi put je došlo do emitovanja radio programa preko Interneta. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim donatorima koji su učestvovali u ovom značajnom poduhvatu.


Related Stations:


Comment:


Listen online Kljuc

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

open player in new window

Favorites