Language:
Listen radio onlineNRK Urort (NRK Urørt)


NRK Urort (NRK Urørt)
Rating :5.00
 


Last updated:
0000-00-00 00:00:00
Country: NorwayListen to radio stations broadcasting from Norway
City: Trondheim
Internet radio
Genre: Modern Rock
Phone: 815 65 900
E-mail: info@nrk.no
Website:  www11.nrk.no/urort
Description: NRK Urørt er et musikkprosjekt fra NRK som lar usignerte norske musikkartister dele musikken sin med resten av Norge via internett, TV og radio. Prosjektet er først og fremst et nettsted hvor musikere har anledning til å laste opp egenprodusert musikk og presentasjoner og hvor det er mulig for andre å lytte til og kommentere musikken. Nettsidene ble lansert i november 2000 og passerte i 2006 10 000 band[1]. Redaksjonen plukker hver uke en artist som kåres til Ukas Urørt og plukker i tillegg ut ti artister som er med kåringen av Årets Urørt. Det er også mulig å legge inn musikkvideoer på sidene.
Urørt har sendetid flere dager i uken på NRK P3 hvor noe av musikken som er lastet opp blir presentert. I tillegg har Urørt en egen kanal på nettradio. I en periode hadde prosjektet også et ukentlig TV-magasin for musikkvideoer på NRK2. Urørt gir hvert år ut en CD med navnet Rørt og Urørt hvor som regel de fleste av finalistene fra Årets Urørt-kåringen er med.
Urørt inngikk 2005 et samarbeid med Zoom, en konkurranse for ukjente og usignerte band og en påfølgende turné. Zoom endret samtidig navn til Zoom Urørt. Prosjektet samarbeider også med Norwegian Wood og er med å plukke ut band som skal spille på Urørt Underwood-scenen under festivalen.


Related Stations:


Comment:


Listen online NRK Urort (NRK Urørt)

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

open player in new windowFavorites