Radio Heemskerk

[

Listen Live

]

Radio Heemskerk is de lokale radio-omroep voor Heemskerk (Noord-Holland) en de IJmond. We brengen een mix van muziek en lokale informatie: evenementen, actualiteiten, cultuur en sport. De informatieve programma’s worden grotendeels verzorgd door vrijwilligers uit Heemskerk en omstreken. Dit maakt Radio Heemskerk “Thuis in de IJmond!” Programma-aanbod De programma’s van Radio Heemskerk bieden een breed scala aan informatie. Het dagelijkse ochtendprogramma Helemaal Heemskerk bied actualiteiten op een luchtige manier aan en het nieuws van de dag k... See more

Heemskerk FM|107.4
(0251)-233333
Stichting Lokale Omroep Heemskerk Postbus 18 1960 AA Heemskerk
Radio Heemskerk is de lokale radio-omroep voor Heemskerk (Noord-Holland) en de IJmond. We brengen een mix van muziek en lokale informatie: evenementen, actualiteiten, cultuur en sport. De informatieve programma’s worden grotendeels verzorgd door vrijwilligers uit Heemskerk en omstreken. Dit maakt Radio Heemskerk “Thuis in de IJmond!”

Programma-aanbod

De programma’s van Radio Heemskerk bieden een breed scala aan informatie. Het dagelijkse ochtendprogramma Helemaal Heemskerk bied actualiteiten op een luchtige manier aan en het nieuws van de dag komt aan bod in de dagelijkse middaguitzending Heemskerk Actueel. In de namiddag en avond is de zendtijd veelal gewijd aan culturele programma’s met een lokale tint.

In het weekend komen sport en culturele activiteiten aan bod en is ruimte voor gezellige programma’s met cabaret of een spelletje en is er aanbod voor jongeren.

Met evenementen, zoals het polsstokspringen over de Neksloot, de open monumentendag, d Sinterklaasintocht of kerstmarkt, is Radio Heemskerk live aanwezig. Ook de maandelijkse gemeenteraadsvergadering wordt integraal doorgegeven.

Het programmabeleidbepalend orgaan ziet toe op de diversiteit van de programmering.

Bestaansrecht

De lokale omroep van Heemskerk wordt voor een deel gefinancierd uit subsidie, maar is voor een groot deel afhankelijk van reclame en donateurs. Zonder de bijdragen van bedrijven en inwoners van Heemskerk kunnen we onze apparatuur niet onderhouden en zijn we dus niet in staat om de IJmond te bedienen.

Geschiedenis

De Stichting Lokale Omroep Heemskerk werd opgericht in 1990. Daarvoor waren de radiomakers al actief in de piratenwereld. De eerste uitzendingen startten in 1992 vanuit het pand van dansschool Chez Andre aan de Maerelaan.

Eind jaren negentig ontwikkelde Radio Heemskerk zich snel: NOS radionieuws mocht worden overgenomen, een geautomatiseerd muzieksysteem werd ingevoerd en programma’s konden worden overgenomen van de regionale zender Radio Noord-Holland.

Radio Heemskerk startte al snel toen de mogelijkheid er was een website. Kort na de vernieuwing van de site in 2002 werd het signaal van de omroep ook via internet doorgegeven, waardoor Heemskerkers over de hele wereld met hun geboorte- of woonplaats in contact blijven.

In 2009 komt de vernieuwde studio van Radio Heemskerk af. Het oude meubilair is vervangen en alle ruimtes zijn geschilderd. Dit alles door de eigen vrijwilligers.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,23:02:22)