Radio Zuiderzee FM

[

Listen Live

]

Zoals in heel Nederland, waren ook op Wieringen in de jaren '80 veel radiopiraten actief. Op 5 mei 1990 voegden deze stations (zoals Exclusief, Esmeralda, Radio Frontaal, Barbados, Atlantis en het Zwarte Schaap) zich samen tot één lokale omroep: Lokale Omroep Zuiderzee. Zuiderzee FM maakt sindsdien 7 dagen per week, 24 uur per dag uitzendingen voor iedereen op heel Wieringen (en omstreken). Op het station is ruimschoots aandacht voor het lokale (sport)nieuws en achtergronden, maar daarnaast heeft Zuiderzee FM natuurlijk ook de beste muziekmix.... See more

0227-591629
Rozenlaantje 8,1777 HR Hippolytushoef
Zoals in heel Nederland, waren ook op Wieringen in de jaren '80 veel radiopiraten actief. Op 5 mei 1990 voegden deze stations (zoals Exclusief, Esmeralda, Radio Frontaal, Barbados, Atlantis en het Zwarte Schaap) zich samen tot één lokale omroep: Lokale Omroep Zuiderzee.

Zuiderzee FM maakt sindsdien 7 dagen per week, 24 uur per dag uitzendingen voor iedereen op heel Wieringen (en omstreken). Op het station is ruimschoots aandacht voor het lokale (sport)nieuws en achtergronden, maar daarnaast heeft Zuiderzee FM natuurlijk ook de beste muziekmix. Zuiderzee FM biedt Wieringen eigenlijk dé perfecte combinatie van muziek en informatie. Zuiderzee FM zendt de gehele dag dan ook met een geheel eigen programmering uit. Overdag is vier maal het eigen nieuws- en informatieprogramma NieuwsLokaal te besluisteren. Op zondagmiddag zendt Zuiderzee FM het eigen sportprogramma SportLokaal uit. Eens per maand is Zuiderzee FM te gast in het gemeentehuis van Wieringen, waar het live verslag doet van gemeenteraadsvergaderingen. Politieke kwesties worden nabeschouwd in het Politiek Café.

De uitzendingen van Zuiderzee FM worden gemaakt door een groep van zo'n 30 enthousiaste radiomakers. Deze vrijwilligers zijn de gehele week in touw om de programma's verder te professionaliseren en van Zuiderzee FM een zo compleet mogelijk radiostation te maken.

Zuiderzee FM begon haar uitzendingen in de 'boerderij' aan de Belt, maar eind jaren '90 vond LOZ onderdak in een nieuw pand aan het Rozenlaantje, waarop Zuiderzee FM uiteraard meeverhuisde. Sindsdien heeft Zuiderzee FM de beschikking over twee ruime studioruimtes en een technische ruimte, met alle mogelijkheden van dien. Rond het 15-jarig jubileum van LOZ werd de tweede studio van Zuiderzee FM met hulp van diverse enthousiaste medewerkers in een nieuw jasje gestoken.

In 2006 werd ook studio 1 volledig verbouwd. Nadat de ruimte volledig werd gestript, werd letterlijk en figuurlijk een prachtige nieuwe en moderne uitzendruimte vanaf de grond opgebouwd. Radiomaken is sindsdien een ware belevenis bij Zuiderzee FM!
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,23:02:11)