Radio Mercurius

[

Listen Live

]

Stichting Omroep Mercurius is, sinds begin jaren negentig, dé lokale omroep van Leeuwarden. De omroep is ontstaan uit een fusie tussen een drietal omroepen. Mercurius stelt zich tot doel om de inwoners van de gemeente Leeuwarden te informeren, in de meest brede zin van het woord. Allerlei zaken die spelen in en rond de gemeente Leeuwarden krijgen aandacht. Politiek, sport, muziek en human interest zijn belangrijke aandachtspunten. Mercurius wil zich niet beperken tot een bepaalde doelgroep. Mercurius is er voor de totale bevolking. Voor Mercu... See more

Leeuwarden FM|106.1
0582152000
PO Box 26388901 AC Leeuwarden
Stichting Omroep Mercurius is, sinds begin jaren negentig, dé lokale omroep van Leeuwarden. De omroep is ontstaan uit een fusie tussen een drietal omroepen.

Mercurius stelt zich tot doel om de inwoners van de gemeente Leeuwarden te informeren, in de meest brede zin van het woord. Allerlei zaken die spelen in en rond de gemeente Leeuwarden krijgen aandacht. Politiek, sport, muziek en human interest zijn belangrijke aandachtspunten.

Mercurius wil zich niet beperken tot een bepaalde doelgroep. Mercurius is er voor de totale bevolking. Voor Mercurius is iedereen belangrijk!

De medewerkers van Mercurius vormen in hun diversiteit een goede afspiegeling van de verschillende groepen in onze samenleving. Dat zie- en hoor je terug in de programma’s. Bij Mercurius werken op dit moment ongeveer 130 vrijwilligers en 13 vaste krachten en is daarmee een springlevende omroep!

Mercurius probeert haar doelstellingen te verwezenlijken via verschillende media. Radio, televisie, tekst-tv en de website zijn de middelen waarmee Mercurius zich tot de kijkers en luisteraars richt. Het aantal programma’s is sinds september 2000 spectaculair toegenomen. In het laatste kijk- en luisteronderzoek bleek ongeveer 20% van de bevolking van de gemeente Leeuwarden dagelijks te luisteren. De tv uitzendingen zijn, sinds begin 1993, een begrip in de gemeente Leeuwarden. Met name de uitzending op de zondagochtend om tien voor elf trekt vele kijkers.

In het eerder genoemde kijk- en luisteronderzoek bleek bijna 40% van de gemeente Leeuwarden naar de uitzending te kijken. Tekst-tv is op 4 november 2000 door wethouder Arno Brok geopend. Vanaf dat moment is het tv kanaal, 24 uur per dag, gevuld met informatie. De tekst-tv biedt een uitgelezen manier om te adverteren. Voor zeer schappelijke prijzen kan er reclame gemaakt worden op radio, televisie en tekst-tv. De website (www.mercuriusrtv.nl) is sinds juni 2000 te raadplegen voor stadsnieuws, de programmering, programmainfo, live radio via internet en nog veel meer.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,07:29:11)