Radio SLOS FM

[

Listen Live

]

De Stichting Lokale Omroep Steenbergen is in 1997 ontstaan door de fusie van de lokale omroepen in Steenbergen en Dinteloord. Door de gemeentelijke herindeling werden Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, De Heen en Nieuw-Vossemeer samengevoegd tot de nieuwe gemeente Steenbergen. In een gemeente kan maar één lokale omroep zijn en dus gingen de Stichting Lokale Omroep Dinteloord uit Dinteloord en Stadsomroep Klaver Vier uit Steenbergen op in de nieuwe omroep: SLOS. Dat ging natuurlijk niet vanzelf. Al enkele jaren van te voren waren de besprekinge... See more

Steenbergen FM|107.4
0167-567600
Postbus 604650 AB Steenbergen
De Stichting Lokale Omroep Steenbergen is in 1997 ontstaan door de fusie van de lokale omroepen in Steenbergen en Dinteloord.

Door de gemeentelijke herindeling werden Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, De Heen en Nieuw-Vossemeer samengevoegd tot de nieuwe gemeente Steenbergen.

In een gemeente kan maar één lokale omroep zijn en dus gingen de Stichting Lokale Omroep Dinteloord uit Dinteloord en Stadsomroep Klaver Vier uit Steenbergen op in de nieuwe omroep: SLOS.

Dat ging natuurlijk niet vanzelf. Al enkele jaren van te voren waren de besprekingen tussen de besturen van de omroepen begonnen. Er moest veel geregeld worden: keuze van de studiolocatie, programmering van radio, televisie en tekst-TV, integratie medewerkers, statuten nieuwe stichting, financiën, enz. enz.

Gekozen werd voor de bestaande studio's van Stadsomroep Klaver Vier gehuisvest in de Witte Villa aan de Kaaistraat. Daar was apparatuur en infrastructuur aanwezig alsmede de verbinding naar de zendmast bij 't Cromwiel.

Na enkele jaren besloot de gemeente het pand te verkopen en moest uitgezien worden naar een andere lokatie. Die werd gevonden en na een grondige verbouwing konden in 1999 de nieuwe studioruimtes betrokken worden.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:59:24)