Language:
Listen radio onlineDee Jay


Dee Jay
Rating :5.00
 


Last updated:
2012-06-16 21:39:24
Country: MacedoniaListen to radio stations broadcasting from Macedonia
City: Struga
Address: Ul.Kej Boris Kidri^ br. 51 (Hotel Drim)
FM (MHz): 102.2
Genre: Top 40-Pop
Phone: 389 78 30 44 30
Language of broadcast: Macedonian
E-mail: dj_radio@mt.net.mk
Website:  www.deejay.com.mk
Description: НА 08 АВГУСТ 1990 Е ФОРМИРАНО DEE JAY РАДИО СО ИДЕЈА, МАКЕДОНИЈА ДА ИМА СОВРЕМЕНО ХИТ РАДИО СО КОМПЛЕТНО НОВ РАДИО ИЗРАЗ КОЕ ЌЕ ПОНУДИ МОДЕРНА ЕВРОПСКА ПРОГРАМСКА КОНЦЕПЦИЈА. ИНАКУ ШТО Е ВРЕДНО ДА СЕ НАГЛАСИ: DEE JAY Е 1-ТА РАДИОСТАНИЦА ШТО ВООПШТО Е ОТВОРЕНА ВО МАКЕДОНИЈА.
ОД ТОГАШ ПА НАВАКА, НАШАТА РАДИОСТАНИЦА РАБОТИ СО ПОЛН ИНТЕНЗИТЕТ И ПОЛЕКА НО СИГУРНО ПРЕРАСНА ВО ПРОФЕСИОНАЛНА РАДИОСТАНИЦА СО НОВ МОДЕРЕН СТИЛ НА РАБОТА КАКО НА ПЛАН НА ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ИНФОМАЦИИ ОД СТРАНА НА ВОДИТЕЛ ДО ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА ГЛАСОТ КОН РИТАМОТ И ВОКАЛОТ НА МУЗИКАТА КОЈ ДОВЕДЕ ДО ФОРМИРАЊЕ НА ДИНАМИКАТА И СТАНДАРДОТ НА НАШАТА РАДИОСТАНИЦА ВО КЛАСАТА СО ЕВРОПСКИТЕ РАДИОСТАНИЦИ.

DEE JAY РАДИО Е ПРВОТО ЛОКАЛНО РАДИО КОЕ ЕМИТУВА ПРОГРАМА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА СТРУГА,ОХРИД ДЕБАР И РЕСЕН.

СПОРЕД РЕЗУЛТАТИТЕ ОД СИТЕ ИСТРАЖУВАЊА НА СЛУШАНОСТА СПРОВЕДУВАНИ ВО МАКЕДОНИЈА, ВЕЌЕ 19 ГОДИНИ DEE JAY Е БРОЈ 1 РАДИО ПО СЛУШАНОСТ И РЕЈТИНГ ЗА ЦЕЛНАТА ГРУПА ОД 12-45 ГОДИНИ, НА ЛОКАЛНО НИВО.

ЕКИПАТА НА DEE JAY РАДИО И ПОНАТАМУ КЕ ПРОДОЛЖИ СО ИСТАТА ДИНАМИКА ДА КРЕИРА И ПРОДУЦИРА ИДЕИ И ПРОЕКТИ КОЈ КЕ БИДАТ ОДРАЗ НА ПЛАНОТ РАДИОТО ДА ДОБИЕ ШТО ПОГОЛЕМА И ПОМОДЕРНА ДИМЕНЗИЈА.

DEE JAY РАДИО Е ЕДНА ОД ПРВИТЕ РАДИО СТАНИЦИ ВО МАКЕДОНИЈА КОЕ ВОВЕДЕ КОМПЈУТЕРСКО ВОДЕЊЕ НА ПРОГРАМАТА СО ЕМИТУВАЊЕ НА ЗВУК ВО ЕТЕР ПРЕКУ КОМПЈУТЕР.

УЧЕСТВУВАШЕ И ОРГАНИЗИРАШЕ ПОВЕЌЕ НАСТАНИ И ЖУРКИ ВО ОВОЈ РЕГИОН И ВРШЕШЕ ДИРЕКТНИ ПРЕНОСИ НА СВОЈАТА ПРОГРАМА НА КОНЦЕРТИ,ЖУРКИ ОД ДОМАШЕН И СВЕТСКИ РАНГ, КАКО ШТО БЕШЕ ЖУРКАТА ОДРЖАНА НА ПЛАЖАТА ИЗГРЕВ НА DJ-OT БР.1 ВО СВЕТОТ, PAUL VAN DYK , DJ CHRIS LAKE НА ПЛАЖАТА БИСЕР ВО СТРУГА, И ДРУГИ


Related Stations:


Comment:


Listen online Dee Jay

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

Winamp Media Player

Install Winamp


Station not playing? Try to open M3U file on your computer - listen.m3u

open player in new window

Favorites