Radio Pukas Kaunas

[

Listen Live

]

UAB “Pūkas” įsteigta 1991 08 27. Tai viena iš pirmųjų Lietuvoje muzikos srityje veikiančių įmonių. Esame išleidę ir sukaupę fonduose per 13 000 įvairaus žanro lietuviškų dainų. Sovietinės okupacijos laikotarpiu, lietuviškos dainos buvo išstumtos iš radijo eterio ir nepageidaujamos tuometinėje santvarkoje. Lietuvos radijas grodavo tik tam istoriniam laikotarpiui idealogiškai patogias dainas, kurios neturėjo, kaip sakydavo kontroliuojančios sovietinės saugumo tarnybos - „nacionalinio kvapelio“. Atkūrus Lietuvoje nepriklausomybę elektroninės žini... See more

Vilnius FM|107.3
(8-37)342424
Šaldytuvų g. 25 LT - 45123 Kaunas
UAB “Pūkas” įsteigta 1991 08 27. Tai viena iš pirmųjų Lietuvoje muzikos srityje veikiančių įmonių. Esame išleidę ir sukaupę fonduose per 13 000 įvairaus žanro lietuviškų dainų.

Sovietinės okupacijos laikotarpiu, lietuviškos dainos buvo išstumtos iš radijo eterio ir nepageidaujamos tuometinėje santvarkoje. Lietuvos radijas grodavo tik tam istoriniam laikotarpiui idealogiškai patogias dainas, kurios neturėjo, kaip sakydavo kontroliuojančios sovietinės saugumo tarnybos - „nacionalinio kvapelio“. Atkūrus Lietuvoje nepriklausomybę elektroninės žiniasklaidos transliuojama muzika kaip švytuoklė pakrypo priešinga kryptmi į vakarietišką. Ir vėl Lietuvoje neliko galimybių vystytis nacionaliniam produktui,Lietuvos muzikos industrijai. Todėl pasirinkome sunkią misija - sugrąžinti lietuvišką muziką į Lietuvos rinką, sudaryti galimybes lietuviškos muzikos industrijai konkuruoti šalies rinkoje.

Plėtodama savo verslą, UAB “Pūkas” susidūrė su rimtomis problemomis - masine “piratinės” produkcijos gamyba ir jos platinimu Lietuvoje. 1994 m. vasario mėnesį kreipėmės į Lietuvos Generalinę prokuratūrą dėl neteisėto produkcijos gaminimo ir platinimo. Atsižvelgdama į mūsų skundus, Generalinė prokuratūra, bendradarbiaudama su Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnyba, iškėlė per 30 baudžiamųjų bylų. Tai buvo pirmosios baudžiamosios bylos (buvusioje Sovietų Sąjungoje) iškeltos pagal BK 142 straipsnį (už autoriaus teisių pažeidimus). Tai buvo suduotas stiprus smūgis „piratams“. Atsiradus rinkoje vietos legaliam produktui pradėjo vystytis legali letuviškos muzikos rinka. Atsiradus nacionalinio produkto paklausai pradėjo steigtis garso įrašų studijos, profesionalūs kūrėjai ir atlikėjai sugrįžo į sceną. Netrukus lietuviško produkto konkurencingumas stipriai aplenkė kitų šalių muzikos produkcijos pardavimus.

Suvienyti lietuviškos muzikos atlikėjų, autorių ir leidėjų jėgas, UAB “Pūkas” iniciavo Lietuvos Muzikos Industrijos Asociacijos(LMIA) įkūrimą ir ją įsteigė. Ši nevyriausybinė organizacija įsikūrė 1995 metais. Ji subūrė stambiausius Lietuvos intelektinės produkcijos gamintojus ir platintojus. LMIA visuomet dalyvauja kuriant bei tobulinant autorių ir gretutinių teisių įstatymus bei harmoningą intelektinės nuosavybės apsaugos ir administravimo sistemą. Ji yra gretutinių teisių agentūros “AGATA” steigėja. LMIA prezidentas - Kęstutis Pūkas, sėkmingai vadovauja vienai iš aktyviausių Lietuvos asociacijų.

Siekdama populiarinti lietuvišką muziką, 1995 m. rugsėjo mėn. 21 d., UAB “Pūkas” nusprendė įkurti radijo stotį. Pradėjome ruoštis didžiulėms statyboms, nes buvo numatyta radijo stotį įrengti nuo nieko nepriklausomuose, nuosavuose radijo bokštuose. Prasidėjo patalpų rekonstrukcijų darbai, reikėjo pritaikyti patalpas specializuotai veiklai. Susidūrėme su sunkumais del žemės sklypų pirkimu ir pritaikymu komerciniai veiklai, nes Lietuvoje buvo sustabdyta žemės reforma. Iki 1996m kovo 7d. baigėme darbus. Pradėjo darbą radijo stotis „Pūkas“.

Vystant bendrovės veiklą ir įgyvendinant plėtros strategiją 2000 metais pradėjome kurti televiziją. Paruošėme tinkamas patalpas, įsigijome televizinę įrangą ir pradėjome rinkti specialistus televizijos programos ruošimui. Televizijos kanalas “Pūkas-TV” pradėjo transliuoti savo programą 2001 liepos 01d..

1998 metų paruoštai bendrovės plėtros strategijai įgyvendinti, kur buvo numatytas antras nacionalinis radijo stoties tinklo įkūrimas, pradėjome ruoštis radijo stoties Pūkas-2 įrengimui. Radijo stotis “Pūkas-2” transliacijas pradėjo 2002 liepos 1d..

Bendrovės 100 % akcijų savininkas ir generalinis direktorius Kęstutis Pūkas.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,07:24:39)