Radio Szentes

[

Listen Live

]

A Rádió Szentes stúdióját az elso hazai rádiók egyikeként alapította meg a szentesi önkormányzat 1995-ben. Az elso három évben a muvelodési központ részeként muködött a rádió. Eloször hat órában, majd két frekvencián 12 órában, 1999. február 14-tol pedig 24 órában a 106,1 MHz-en szól a rádió. A szerkesztett és a musorokhoz kapcsolt zenék mellett, stúdióbeszélgetések, interjúk, riportok, tudósítások is mind azt a célt szolgálják, hogy a hallgatók egy-egy témát, problémát még alaposabban megismerjenek. Riport-alanyok százai szólalnak meg a rádió... See more

Szentes FM|106.1
63/315-482
Elérhetőség63/315-482Kossuth tér 5.
A Rádió Szentes stúdióját az elso hazai rádiók egyikeként alapította meg a szentesi önkormányzat 1995-ben. Az elso három évben a muvelodési központ részeként muködött a rádió. Eloször hat órában, majd két frekvencián 12 órában, 1999. február 14-tol pedig 24 órában a 106,1 MHz-en szól a rádió.

A szerkesztett és a musorokhoz kapcsolt zenék mellett, stúdióbeszélgetések, interjúk, riportok, tudósítások is mind azt a célt szolgálják, hogy a hallgatók egy-egy témát, problémát még alaposabban megismerjenek. Riport-alanyok százai szólalnak meg a rádió adásaiban, hogy a téma legjobb ismeroiként tájékoztassák szukebb és tágabb környezetüket.

A tematikus és aktuális közszolgálati musorokon túl, mindennap zenei kívánságmusorral, önálló zenei musorokkal és számos színes, érdekes hírrel szórakoztatjuk a hallgatókat. Célunk az objektív és korrekt tájékoztatás.

A rádió programja a különbözo napszakokban, sávos felépítésben valamennyi korosztályt igyekszik "utolérni" és szólni kíván a stúdió a legkülönbözobb érdeklodésu hallgatóknak. Elsosorban Szentesrol a helybelieknek készül a musor, de a környezo települések lakóinak is folyamatosan szolgálunk friss információkkal. A helyi képviselo-testület tanácskozásairól, mindenkor helyszíni közvetítést ad a stúdió.

A Rádió Szentes stúdiója a Kossuth utca 1. sz. alatt, egy önkormányzati épületben muködik. Azon kevés rádiók közé tartozik, amelynél a musor sugárzását az Antenna Hungária ZRt. biztosítja. A szentesi TV-tornyon, 130 méteres magasságában találhatók az antennák. Ez lehetové teszi, hogy legalább 50 kilométeres sugarú körben - gyakorlatilag négy megyében - fogható a 106,1 Mhz.

A stúdióvezeto mellett három munkatársat alkalmaz a kht. Két fo reklámszervezéssel foglalkozik, egy személy a musorvezetésen túl a stúdió adásbiztonságára és a számítógépes rendszerre felügyel. A 24 órás musor készítésében az alkalmazottakon kívül még 14-en vesznek részt, musorvezetok és zenei szerkesztok.

A rádió az elmúlt évek alatt fokozatosan tért át a kezdeti analóg musorkészítésrol a digitálisra. Ma már hét számítógép biztosítja az adást az elokészítéstol az archiválásig, a reklámgyártástól a hírszerkesztésig.

A rádió jó kapcsolatot alakított ki hírügynökségekkel, civil és közéleti szervezetekkel. A szentesi önkormányzat anyagi támogatása lehetové teszi, hogy jelentos közszolgálati feladatot lásson el a rádió.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:44:24)