Radio Helikon

[

Listen Live

]

A Helikon Rádió a Balaton fővárosának, Keszthelynek a kereskedelmi, zenei rádiója. Működését hosszú több évig tartó előkészületek után 2001. június 1-jén kezdte meg az FM 99.4 MHz frekvencián. A rádió adása napi 24 órában Keszthely és kb. 40 km-es körzetében fogható, így helyzetéből adódóan "átszól" Somogy és Veszprém megye egyes területeire is. A rádió hallgatói elsősorban a 25-49 éves korosztályból kerülnek ki, de a hallgatóság összetétele napszakonként változó, hiszen az esti műsorok inkább a fiatalabb korosztályhoz szólnak. A rádió arra tör... See more

Keszthely FM|99.4
+36/83/511-444
8360 KeszthelyRákóczi tér 20.
A Helikon Rádió a Balaton fővárosának, Keszthelynek a kereskedelmi, zenei rádiója. Működését hosszú több évig tartó előkészületek után 2001. június 1-jén kezdte meg az FM 99.4 MHz frekvencián. A rádió adása napi 24 órában Keszthely és kb. 40 km-es körzetében fogható, így helyzetéből adódóan "átszól" Somogy és Veszprém megye egyes területeire is.

A rádió hallgatói elsősorban a 25-49 éves korosztályból kerülnek ki, de a hallgatóság összetétele napszakonként változó, hiszen az esti műsorok inkább a fiatalabb korosztályhoz szólnak. A rádió arra törekszik, hogy minden idősávban azoknak a hallgatóknak sugározzon műsort, akik az adott időpontban potenciális hallgatói lehetnek a rádiónak.

A populáris zenei kínálatának köszönhetően a Helikon Rádiót - a rádióhallgatottsági mutatók szerint - a helyi lakosok több, mint 50%-a hallgatja. "Minden kor kedvencei" - szól a rádió szlogenje; érzékeltetve azt, hogy a rádió válogatott, kedvelt zenékkel és összetett, színvonalas műsorstruktúrával szórakoztatja hallgatóit, a helyi igényeket maximálisan kielégítve "minden korosztálynak" is.

Keszthely idegenforgalma igen jelentős. Ennek alapja a Balaton, ami nemcsak nyáron, de minden évszakban csodálatos - így a helyi igények kielégítésén túl fontos feladata a rádiónak, hogy a városba látogató, pihenésre, kikapcsolódásra vágyó turistákat szórakoztassa, informálja.

A rádió nap közben változatos zenei kínálattal jelentkezik. A zenei szerkesztő nem csak a mai slágerekből válogat, a hallgatói igényeket figyelembe véve szemezget a 60-as évek nagy slágereiből is. A minden nap jelentkező SMS kívánságműsor a hallgatók kívánságait teljesíti, míg a szombaton hallható slágerlista (Buliövezet) kizárólag a mai legjobb zenékből válogat. Hetente egyszer DJ műsor "Koktél" címmel és társkereső műsor "Kanapé" címmel szórakozatja a fiatalokat.

2005. december 23-án kezdte meg sugárzását a Helikon Rádió "testvérrádiója", a nagykanizsai székhelyű, FM 95.6 MHz frekvencián fogható Kanizsa Rádió. A Helikon és a Kanizsa Rádió vételkörzetébe olyan jelentős városok esnek, mint Keszthely, Hévíz, Badacsony, Balatonboglár, Balatonlelle, Fonyód, Nagykanizsa, Zalakaros.

A két rádió működtetésével egy egyesített, kibővült reklámpiac nyílt meg az üzleti partnerek felé.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:44:09)