MR6 Regio Radioja Debrecen

[

Listen Live

]

A vidék Magyarországa jelen is van az országos médiában, meg nincs is. Ugyanis a különböző régiókban napról napra megszámolhatatlanul sok olyan esemény is történik, amelynek száz kilométerrel távolabb semmilyen hírértéke nincs, ott, helyben viszont a nap legfontosabb eseménye. Erről szól A régió rádiója. Egy-egy önkormányzati döntés, megyei beruházás, városi civil kezdeményezés, kistérségi kulturális rendezvény meghatározó lehet a helyiek életében, tartalmasabbá, szebbé teheti mindennapjaikat. Arról a nyolcmillió emberről szól A régió rádiója, ... See more

Debrecen FM|91.4
+36-1-328-8106
last update
[2023-02-11 22:44:22]
A vidék Magyarországa jelen is van az országos médiában, meg nincs is. Ugyanis a különböző régiókban napról napra megszámolhatatlanul sok olyan esemény is történik, amelynek száz kilométerrel távolabb semmilyen hírértéke nincs, ott, helyben viszont a nap legfontosabb eseménye. Erről szól A régió rádiója.

Egy-egy önkormányzati döntés, megyei beruházás, városi civil kezdeményezés, kistérségi kulturális rendezvény meghatározó lehet a helyiek életében, tartalmasabbá, szebbé teheti mindennapjaikat. Arról a nyolcmillió emberről szól A régió rádiója, akik részben vidéki városokban élnek – ugyanolyan korszerű technológiákkal körülvéve, mint Budapesten, Zürichben vagy New Yorkban –, vagy falun, ahol még sokat jelent a tavaszi előkészület, a nyári betakarítás, a mező, az erdő, a tanya, a búzatábla. Ezekről és ezekhez az emberekhez szólunk nap mint nap az ország kétharmadát lefedő frekvenciáinkon. Ez az MR6 – A régió rádiója.



Budapesti munkatársaink



Lovász Attila

regionális főszerkesztő-helyettes, az MR-6 vezetője

Pedagógia-pszichológia tanulmányok és rövid nevelőtanári tevékenység után kezdte pályafutását a pozsonyi Új Szóban és a prágai Cseh Sajtóiroda tudósítójaként, azon fiatal írástudó nemzedékhez tartozva, amely a rendszerváltás másnapján autodidaktaként jelent meg a csehszlovák újságírásban. Riporterként és szerkesztőként a magyar és a szlovák sajtóban egyaránt dolgozott, az Új Szó, a Vasárnap, a pozsonyi Sme és Práca, a prágai Mladá Fronta Dnes és a Lidové Noviny hasábjain publikált. Rövid ideig a Domino Efekt szlovák értelmiségi hetilapot vezette. 1994-ben az Új Szó főszerkesztő-helyettese, 1998-ban főszerkesztője, 2002-től főszerkesztőként jegyezte a legnagyobb példányszámú szlovákiai magyar lapot, a Vasárnapot. Rádiós tapasztalatait a pozsonyi rádió magyar adásában, a későbbi Pátria Rádiónál szerezte, a müncheni és utóbb prágai székhelyű Szabad Európa Rádiónak évekig volt pozsonyi munkatársa, négy éven át főállású szerkesztője. 2006-ban lett a pozsonyi közrádió elnökének nemzetiségi tanácsadója, ahonnét 2007-ben került a Magyar Rádióhoz a regionális adók élére. Újságírói munkájában a hatalomgyakorlás, az államháztartás, a közterhek finanszírozása, a leszakadó rétegek élete, a függőségek, a kisebbségpolitika, a cigánykérdés és az uniós integráció voltak a meghatározó témák, mindegyikkel máig foglalkozik.



Tarnai Kiss László

szerkesztő

A főiskolai képesítés, valamint húsz év színpadi munka (zongorakísérő, önálló énekművész) után a Magyar Televízióban 1986-tól 1990-ig szerződéses tv-szerkesztőként dolgozott. 1990 elején a Magyar Rádióba hívták, szerkesztő-műsorvezetőként az elmúlt húsz évben főleg a cigányzene- és magyar nóta-műsorokat készített, de számtalan további műsort szerkesztett (Élő népzene, Táncházvilág, Népdalkörök pódiuma, Színes népi muzsika). Műsorvezetőként, bemondóként működött közre a Kettőtől ötig című kívánságműsorban, a Szív küldiben, a Promenád márványtermi élő közvetítésében, valamint a Verkliben. Jelenleg a déli és az esti nótaműsorok készítése, szerkesztése és vezetése a feladata. Előadóművészként Cselényi- és eMeRToN-díjat kapott. Kétszeres nívódíjas, 2000-ben a Sanghaji Bronzharang Kulturális Nagydíjjal tüntették ki. Munkásságát 2006-ban a köztársasági elnök a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével jutalmazta.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,07:09:38)