Radio Fuzio

[

Listen Live

]

A Fúzió Rádió 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy megvalósítson egy álmot. A szabad, görcsöktõl és félelmektõl mentes, a világ ezerszínûségét és szépségét megmutató, jókedélyû, közvetlen - ám mégsem amatõr és semmiképpen sem populáris rádió álmát. A Fúzió Rádió alapvetõ célkitûzése, hogy hangja eltérjen a kereskedelmi médiumok igénytelen, jópofáskodó, tartalmatlan hangvételétõl és zenei kínálatától - helyette valódi, a mindennapi hangközeget és gondolatáramot gazdagabbá tevõ értékeket mutasson fel. A Fúzió Rádió közösségi alkotás, egy sokarcú... See more

Budapest FM|93.5
787-9394
Budapest, XI. ker. Kõrösy J. utca 17.
A Fúzió Rádió 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy megvalósítson egy álmot.

A szabad, görcsöktõl és félelmektõl mentes, a világ ezerszínûségét és szépségét megmutató, jókedélyû, közvetlen - ám mégsem amatõr és semmiképpen sem populáris rádió álmát. A Fúzió Rádió alapvetõ célkitûzése, hogy hangja eltérjen a kereskedelmi médiumok igénytelen, jópofáskodó, tartalmatlan hangvételétõl és zenei kínálatától - helyette valódi, a mindennapi hangközeget és gondolatáramot gazdagabbá tevõ értékeket mutasson fel.

A Fúzió Rádió közösségi alkotás, egy sokarcú stáb szellemi terméke, a legkülönbözõbb zenei áramlatok és világnézetek fúziója, amelyek békés egymás mellett élése egy szerethetõ, lakóit kölcsönösen gazdagító világot modellez.

A Fúzió Rádió egyszerre retrográd és progresszív, értékmentõ és értékteremtõ, ápolja a hagyományokat és mindennél jobban becsüli az újító, kísérletezõ kedvet. Elfeledett kincseket ás elõ, vagy éppen mindenki által ismert remekmûveket mutat meg új, szokatlan oldalukról. Nem feltétlenül provokál, de mindenképpen elgondolkoztat, más megvilágításba helyez, kíváncsivá tesz. Kérdéseket tesz fel és kérdéseket is vár. Vannak válaszai, de az igazi válasz a hallgatóban kell hogy megszülessen.

A Fúzió Rádió mûsoraiban szerepelnek:

- számtalan zenei stílus (jazz, blues, alternatív, kortárs, etno, prog rock, new wave, art rock, salsa, reggae, kísérleti, klasszikus, ambient, hard, stb stb) izgalmasabb, igényesebb képviselõi

- különbözõ népek, népcsoportok zenéinek, kultúrájának bemutatása (pl.: finn kultúra, sémi és hámi zenék, orosz és volt szovjet tagköztársaságok kultúrája, mediterrán népzenék, vagy általában olyan nem angolszász rockzenék, amelyek saját országuk zenei hagyományaiból táplálkoznak és saját nyelven adják elõ) - és természetesen a magyar népzene kincsei

- egyéb zenei csemegék, méltatlanul elfeledett elõadók, kiadatlan felvételek, bootlegek, koncertélmények, rajongói klubokban terjesztett sorozatok és más ínyencségek

- további kulturális mûsorok (irodalmi, színházi, filmes, képzõmûvészeti, klasszikus és kortárs egyaránt - értõ bemutatásban, alkotó- és elõadómûvészek szerkesztésében)

- népszerû ismeretterjesztõ mûsorok (természettudományos, bölcseleti, filozófiai-vallási, sporttörténeti - a témákban elmélyült, szakértõ prezentációval)

- különféle szubkultúrák, underground zenészektõl a motorosokig

- hangjátékok, kíséreletezõ adások, a rádiós mûfajok határainak feszegetése

- és még ezer ötlet és játék...

A Fúzió Rádió mûsorai 2005-ben a társ-közösségi rádiókban (Civil, Tilos) voltak hallhatóak, szétszórva. Emellett kéthetente egy teljes éjszakát bitoroltunk a Civil Rádióban, amelynek mindig más munkatársunk volt a "házigazdája".

2006-ban azonban végre saját lábra álltunk, elindult az önálló Fúzió Rádió. Január 23. óta az éterben, május 1. óta pedig az interneten is foghatók vagyunk.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,07:09:11)