Radio Studio FM1

[

Ραδιοφωνικός Σταθμός Σπουδαστών

]

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1989 μια ομαδα σπουδαστών του ΤΕΙ Ηρακλείου έχοντας την ανάγκη να εποικοινωνήσει με τον κόσμο της πόλης του Ηρακλείου , αλλα περισσότερο μεταξύ της , να διοχετεύσει τη δημιουργικότητα της , συγκέντρωσε τα απαραίτητα μηχανήματα για δοκιμαστικές εκπομπές στα Fm Η πρωτοφανής αγάπη , η υψηλή ακροαματικότητα και η μεγαλή συμετοχη απο σπουδαστές και φοιτητές μας έδωσε κουράγιο παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες εκπομπής (οι εκπομπές γίνονταν μέσα από δωμάτια των εστιών και εκεί δεν υπήρχε ηχομόνωση , οι υπάρχουσες ηλεκτρολογικές εγκα... See more

Heraklion FM|105.4
+306946443876
Estavromenos 71004 Heraklion, Greece
last update
[2024-03-04 05:49:37]
Στις 18 Σεπτεμβρίου 1989 μια ομαδα σπουδαστών του ΤΕΙ Ηρακλείου έχοντας την ανάγκη να εποικοινωνήσει με τον κόσμο της πόλης του Ηρακλείου , αλλα περισσότερο μεταξύ της , να διοχετεύσει τη δημιουργικότητα της , συγκέντρωσε τα απαραίτητα μηχανήματα για δοκιμαστικές εκπομπές στα Fm

Η πρωτοφανής αγάπη , η υψηλή ακροαματικότητα και η μεγαλή συμετοχη απο σπουδαστές και φοιτητές μας έδωσε κουράγιο παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες εκπομπής (οι εκπομπές γίνονταν μέσα από δωμάτια των εστιών και εκεί δεν υπήρχε ηχομόνωση , οι υπάρχουσες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όντας ελαττωματικές προκαλούσαν πτώση τάσης για αρκετές ώρεs την ημέρα, στο δωμάτιο αυτό διέμεναν σπουδαστές , ο χώρος δεν ήταν καθόλου λειτουργικός,κ.α), να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή για τρείς μήνες.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και βλέποντας ότι η προσπάθεια αυτή είχε απήχηση στον κόσμο , κινήσαμε την διαδικασία νομιμοποίησης και στεγασης του σταθμού στόν χώρο του ΤΕΙ Ηρακλείου.

Έπειτα από συζητήσεις , επισκέψεις sσε κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του Ηρακλείου με την συνεργασία του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ , στις αρχές του εαρινού εξαμήνου ολοκληρώθηκε η σύνταξη του εσωτερικού κανονισμού του ραδιοφωνικού σταθμού STUDIO Fm 1 .Παράλληλα συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αιτήσεις για την έγκριση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του σταθμού.

Μετά από σύσκεψη του συμβουλιου του Τ.Ε.Ι. στις 22-03-1990 παραχωρηθηκε μια αιθουσα διδασκαλιας 60 τ.μ. για τη στεγαση του σταθμου.Η τεχνικη υπηρεσια προθυμοποιηθηκε να βοηθησει στη μελετη για τη διαμόρφωση του χώρου του Ρ.Σ.

Η συνέχεια :

Έτσι η νέα στέγη της ραδιοφωνικής ομάδας γίνεται η αίθουσα 12 της Σ.Ε.Υ.Π. Μέσα εκεί,στον μικρό χώρο,στήθηκε,πάνω σε 2 θρανία ένα υποτυπώδες σύστημα μηχανημάτων που κάλυπτε πρόχειρα της ανάγκες παραγωγής εκπομπών.Το σύστημα αποτελούνταν από2 πικάπ ένα μικ ρό μείκτη,2 μικρόφωνα,2 κασετόφωνα και ένα ερασιτεχνικό equalizer.Όλα αυτά βέβαια μαζί με το σύστημα εκπομπής-το οποίο ήταν μια ιδιοκατασκευή και η ισχύς του έφτανε τα 30 watt- δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την άρτια λειτουργεία ενός ραδιοφωνικού σταθμού.

Παρ 'όλες όμως τις δυσκολίες χάρη στο μεράκι,την υπομονή και την αγάπη των σπουδαστών για τη μουσική και την επικοινωνία ο STUDIO Fm 1 παρέμεινε ζωντανός έχωντας τις βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξή του.

Η προσπάθεια:

Η προσπάθεια συνεχίστηκε με αργά αλλά σταθερά βήματα αφού βρήκε και ανταπόκριση απο μεγάλη μάζα σπουδαστών,γεγονός που έδωσε κουράγιο στην ομάδα να εργαστεί με περισσότερο πείσμα και αφοσίωση. Αυτά τα παιδιά με τις θυσίες τους,με τις προσωπικές οικονομικές εισφορές τους αλλά και με τις δωρεές των σπουδαστών μέσω των Δ.Σ. των σχολών και κυρίως τα έσοδα απο τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν,πέτυχαν να εξοπλίσουν το σταθμό με μηχανήματα που καλύπτουν το minimum των απαιτήσεων μιας παρουσίας στα ερτζιανά.Αργότερα με την πρώτη σοβαρή βοήθεια από τη διοίκηση του Τ.Ε.Ι., που συνειδητοποίησε ότι η προσπάθεια των σπουδαστών δεν ήταν επιπόλαιη κατάφεραν να κατασκευάσουν ραδιοθάλαμο.

Με τις νέες συνθήκες ο σταθμός παρουσίασε νέο πρόσωπο,πιο σοβαρό και πιο κοντά στα επαγγελματικά πρότυπα.Τότε ήταν που έγινε και η πρώτη σημαντική προσεγγιση στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα με την ζωντανή συζήτηση στο studio,με θέμα τα ναρκωτικά και καλεσμένους ειδικούς απο διάφορους χώρους .Αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν τη διοίκηση του Τ.Ε.Ι. να δεί ακόμα πιο σοβαρά τον ρόλο της ραδιοφωνικής ομάδας με αποτέλεσμα να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες της.

Αποκτήθηκε έτσι νέο συστημα εκπομπής με απόδωση σαφώς ανώτερη απο το προηγουμενο και ικανότητα κάλυψης του μεγαλυτερου τμήματος της πόλης.Η προσπάθεια όμως δε σταματάει εδώ.....
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:42:32)