Radio Sentra FM

[

Listen Live

]

Ο Sentra FM 103,3 εξέπεμψε για πρώτη φορά στα ραδιοκύματα της Αττικής, στις 8 το πρωί του Σαββάτου, 30 Αυγούστου του 2008. Είναι με άλλα λόγια... Σαββατογεννημένος, αλλά μην ανησυχείτε: δεν σκοπεύει να δει με "κακό μάτι" κανέναν και τίποτε. Εκτός, βέβαια, από όσα έτσι κι αλλιώς βλέπουν ήδη με κακό μάτι όλοι οι υγιείς στο μυαλό, τη σκέψη και τις συμπεριφορές "άρρωστοι" με το ποδόσφαιρο -αλλά και το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, το χάντμπολ, τον στίβο, τον αθλητισμό γενικότερα. Όσα βλέπουν με κακό μάτι οι πολλοί, δηλαδή -διότι οι υγιείς είναι οι π... See more

Athens FM|103.3
+302106076000
5 Benaki Str. Metamorfosi Halandriou Athens Greece GR-15238
Ο Sentra FM 103,3 εξέπεμψε για πρώτη φορά στα ραδιοκύματα της Αττικής, στις 8 το πρωί του Σαββάτου, 30 Αυγούστου του 2008. Είναι με άλλα λόγια... Σαββατογεννημένος, αλλά μην ανησυχείτε: δεν σκοπεύει να δει με "κακό μάτι" κανέναν και τίποτε.

Εκτός, βέβαια, από όσα έτσι κι αλλιώς βλέπουν ήδη με κακό μάτι όλοι οι υγιείς στο μυαλό, τη σκέψη και τις συμπεριφορές "άρρωστοι" με το ποδόσφαιρο -αλλά και το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, το χάντμπολ, τον στίβο, τον αθλητισμό γενικότερα. Όσα βλέπουν με κακό μάτι οι πολλοί, δηλαδή -διότι οι υγιείς είναι οι πολλοί και οι μη υγιείς είναι οι λίγοι, άσχετα αν, φωνασκώντας και ενίοτε ασχημονώντας, μοιάζουν περισσότεροι.

Ο αθλητισμός είναι -πρέπει να είναι- ένας λόγος για ν' ανταμώνουμε, όχι για να χωριζόμαστε. Ένας λόγος για να κάνουμε ωραίες συζητήσεις, όχι φανατισμένους, παρωπιδικούς μονολόγους. Ένας λόγος για να χαμογελάμε ή και να στενοχωριόμαστε, για να βιώνουμε έντονα συναισθήματα, αντιφατικά πολλές φορές, χωρίς όμως ποτέ να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ξεφύγει προς την ακρότητα, την υπερβολή και την απώλεια του -άριστου- μέτρου.

Ένα ντέρμπι είναι μόνον εντός εισαγωγικών "ζωής και θανάτου". Ποτέ κυριολεκτικά. Τους πρωταγωνιστές του αθλητισμού επιτρέπεται να τους θαυμάζουμε, όπως επιβάλλεται και να τους ασκούμε -καλόπιστη και εμπεριστατωμένη- κριτική όποτε χρειάζεται. Απαγορεύεται όμως να τους απαξιώνουμε ή να τους προσβάλλουμε.

Αυτές είναι οι απόψεις των πολλών. Που, όμως, δεν ακούγονται συχνά. Ούτε τις... άκουγαν συχνά. Όχι μέχρι τώρα, τουλάχιστον. Για την ακρίβεια, όχι... μέχρι το Σάββατο, 30 Αυγούστου του 2008.

Από τις 8 το πρωί εκείνης της ημέρας, αυτό άλλαξε: ο Sentra 103,3 είναι εδώ ακριβώς για να μη νιώσουν ποτέ ξανά οι πολλοί, οι "υγιείς άρρωστοι", ότι είναι μειονότητα.

Ακριβώς για να προσπαθήσει να αποδείξει ότι οι κραυγές είναι ήχοι, αλλά Λόγος δεν είναι. Και ότι δύο κραυγές δεν συνιστούν διάλογο αλλά κακοφωνία.

Στόχος μας, έτσι, δεν είναι να χαϊδέψουμε αυτιά, αλλά να ακουστούμε, ως Λόγος σ' αυτά. Έτσι ακριβώς όπως με σεβασμό και προσοχή ακούμε και τον δικό σας, για να γίνει μεταξύ μας διάλογος. Πραγματικός. Ουσίας.

Υπηρετούμε τη δημοσιογραφία χωρίς προκαταλήψεις, εμμονές, συμπάθειες και αντιπάθειες.

Η είδηση προηγείται πάντοτε και όλων -αρκεί να έχει διασταυρωθεί- η καλή διάθεση, το χιούμορ και η καλή παρέα μαζί σας έρχονται αμέσως μετά.

Ο Sentra 103,3 θέλουμε να είναι ένα ραδιόφωνο που, πρώτα απ' όλα, θα ακούγαμε ευχάριστα εμείς οι ίδιοι, για την άμεση ενημέρωσή μας και την ποιοτική ψυχαγωγία μας. Ένα ραδιόφωνο που... θα ακούει (εσάς) όσο και θα ακούγεται (από εσάς).

Μια νέα συνταγή στα αθλητικά ερτζιανά που ελπίζουμε ότι και εσείς θα βρείτε του γούστου σας. Καλώς σας βρήκαμε.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:38:24)