Radio Mollea

[

Listen Live

]

FM Radio: 107,4 MHz Hybridnet i Lyngby-Taarbæk: 89,4 MHz RADIO MØLLEÅ er en af 3 lokalradioer, der har sendetilladelse i Lyngby-Taarbæk kommune. RADIO MØLLEÅ sendte sin første udsendelse onsdag den 2. maj 1984. Dengang sendte man kun 2 timer om ugen. Siden er aktiviteten øget, sådan at der nu er 9 sendetimer ugentlig. Mange lokalradioer sender flere timer om ugen, men RADIO MØLLEÅ mener, at have fundet et aktivitetsniveau, der passer til radioens ressourcer og kvalitetskrav. RADIO MØLLEÅ's første udsendelse var et "Mølleå-magasin" - et program ... See more

Norre Lyngby FM|107.4
45930059
Stades Krog 9 - 2800 Lyngby
last update
[2023-02-14 09:27:18]
FM Radio: 107,4 MHz

Hybridnet i Lyngby-Taarbæk: 89,4 MHz

RADIO MØLLEÅ er en af 3 lokalradioer, der har sendetilladelse i Lyngby-Taarbæk kommune.

RADIO MØLLEÅ sendte sin første udsendelse onsdag den 2. maj 1984. Dengang sendte man kun 2 timer om ugen. Siden er aktiviteten øget, sådan at der nu er 9 sendetimer ugentlig. Mange lokalradioer sender flere timer om ugen, men RADIO MØLLEÅ mener, at have fundet et aktivitetsniveau, der passer til radioens ressourcer og kvalitetskrav.

RADIO MØLLEÅ's første udsendelse var et "Mølleå-magasin" - et program som endnu i dag er fast som hver onsdags udsendelse. I Mølleå-magasinet bringes korte indslag om aktuelle begivenheder eller om personer i Lyngby-Taarbæk. I mere temaprægede udsendelser bringes for eksempel portrætter af virksomheder, foreninger eller enkeltpersoner, eller man sender optagelser af interessante foredrag eller andre kulturelle begivenheder i lokal sammenhæng. Også koncerter med lokale kor og ensembler optages og sendes i RADIO MØLLEÅ.

Radioen sender årligt i ca. 450 timer, heraf er knapt 30% musik, men kun en fjerdedel af musiksendetiden er plader, resten udgøres af egne musikoptagelser - en nævneværdig støtte til det lokale musikliv.

Af konkrete kirkelige programmer sender radioen hver torsdag en halv times "Kirkelig sekvens" ligesom man en søndag hver måned sender dagens højmesse i en komplet optagelse fra en af kirkerne i kommunen.

RADIO MØLLEÅ sender mandag til torsdag fra 17.30 til 18.30, fredag fra 10.00 til 12.00, samt fra 17.30 til 19.00 og søndag fra 17.30 til 19.00. Indenfor disse sendetider er fastlagt et mønster for genudsendelser, således at så at sige alle programmer sendes to gange. Dette giver dels mulighed for genhør, og dels får flere lyttere mulighed for at høre de enkelte programmer.

RADIO MØLLEÅ har til huse i to lokaler i Lyngby Sognegård, Stades Krog 9. I disse lokaler er opbygget de fornødne studier og tekniske faciliteter. Lokalradiosenderen, der som nævnt er fælles med 5 andre lokalradioer, er placeret på et af kommunens vandtårne ved DTU.

RADIO MØLLEÅ stiler efter at være en åben radio, som er tilgængelig for enhver borger og for ethvert synspunkt, der ikke strider mod gældende love eller almindelig anstændighed. Radioen søger at holde sig udenfor partipolitik og koncentrerer ressourcerne om oplysende programmer med emner som kirke, kultur, miljø, forurening, tredieverdens lande og uddannelse. Dagsnyheder og lettere underholdning anses for varetaget af Danmarks Radio og af de øvrige lokalradioer i vort område.

Den omstændighed, at der er 3 radioer om at dele én sender, bevirker, at man kan høre mange andre udsendelser end dem fra RADIO MØLLEÅ på frekvensen 107,4 MHz. For at orientere lytterne om, hvilke udsendelser RADIO MØLLEÅ bringer, udsendes ved hver måneds begyndelse en trykt programoversigt med titlerne på månedens programmer og tiderne for de enkelte udsendelser. Disse programmer er fremlagt på bibliotekerne, i kirkerne, i rådhusets forhal, og på apotekerne, hvor de kan afhentes gratis. De lokale blade aftrykker radioens ugeprogrammer, og endelig oplæses den kommende uges program af speaker ved slutningen af hver dags udsendelse.

RADIO MØLLEÅ sender ikke reklamer i udsendelserne.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:23:05)