Radio Arreso (Arresø)

[

Listen Live

]

Radio Arresø startede sine udsendelser 1. august 1987 med et asfaltbal på den lokale brugsforenings parkeringsplads, der ligger lige ved siden af radioens lokaler. Aktiviteterne var mange den dag: offentligt morgenbord, optræden af: Anne Herdorf - vinder af den danske melodi grand prix samme år, tryllekunstneren Max Müller. Entertaineren Jørn Rosenville, der også var tilknyttet radioen, stod for et talentshow. Om aftenen var der asfaltbal med levende musik. Radioen sendte på åbningsdagen nonstop fra klokken 10 - 24. I starten var sendetiden beg... See more

Arresodal FM|91.6
Copenhagen FM|91.6
last update
[2024-02-07 09:28:19]
Radio Arresø startede sine udsendelser 1. august 1987 med et asfaltbal på den lokale brugsforenings parkeringsplads, der ligger lige ved siden af radioens lokaler.

Aktiviteterne var mange den dag: offentligt morgenbord, optræden af: Anne Herdorf - vinder af den danske melodi grand prix samme år, tryllekunstneren Max Müller. Entertaineren Jørn Rosenville, der også var tilknyttet radioen, stod for et talentshow. Om aftenen var der asfaltbal med levende musik.

Radioen sendte på åbningsdagen nonstop fra klokken 10 - 24.

I starten var sendetiden begrænset : mandag til torsdag fra klokken 18 - 19 fredag fra klokken 18 - 20

Senere blev sendetiden dog udvidet kraftigt, og da radioen rent sendemæssigt var på sit højeste, sendte den mandag til torsdag 16 - 22, fredag 15 - 24, lørdag 14 - 22 og søndag fra 14 - 20.

I starten var programmerne af "ægte" lokalradio karakter; referater fra kommunalbestyrelses møder, reportager, interviews og lignende. Efterhånden som sendetiden tog til blev der flere og flere musikprogrammer. Det var ikke bare popmusik, der blev spillet, der kunne både høres et Hip Hop program om mandagen, et Heavy Metal Program om torsdagen, og endelig var der den mere danseorienterede musik, som var i højsædet fredag aften.

På et tidspunkt blev radioen bevilliget en sum penge fra Kulturministeriets lokalradio pulje, som blev brugt til indkøb af diverse udstyr. Blandt andet købte man en anden mixer (en 16 kanals Canary mixer) en video til back up bånd, en envonics Processor og en del andet udstyr. Alt udstyret kan ses i fotoalbummet her på siden.

Efterhånden som radioen, gik fra decideret lokalradio, over til musikradio, blev flere og flere af de ægte lokalradioer udsendelser nedlagt. En af dem der overlevede længst var udsendelsen med referat fra kommunalbestyrelsesmøderne, som blev sendt en gang om måneden om torsdagen. Dagen efter kommunalbestyrelsesmødet. Programmet lå lige før Heavy Metal programmet...! Døm selv om der var et skjult budskab i den placering, eller om det bare var nyskabende kreativ programplanlægning.

I staren af 90'erne begyndte det at knibe med indtægterne til radioen, kulturministeriet nedlagde sin lokalradiopulje, og man var nødt til at satse på reklamer i stedet. En kombination af en placering i en lille kommune, skæve sendetider i forhold til salg af reklamer og en medarbejderstab, der udelukkende bestod af frivillige, som ikke havde tid til at lægge den nødvendige tid i radioens overlevelse resulterede i mindre og mindre indtægter for radioen.

Dette betød at man i slutningen af 1992 besluttede at lukke radioen, inden man havde oparbejdet et alt for stort underskud på regnskabet.

Radio Arresø Skævinge lukkede den 31. december 1992.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,06:49:15)