Language:
Listen radio onlineS-FM (Sydfyns Fm)


S-FM (Sydfyns Fm)
Rating :5.00
 


Last updated:
0000-00-00 00:00:00
Country: DenmarkListen to radio stations broadcasting from Denmark
City: Faaborg
Address: Markedspladsen 9 - 1.sal 5600 Faaborg
FM (MHz): 89.8
Genre: Adult Contemporary
Phone: 62 61 45 97
Fax: 62 61 45 96
E-mail: radiosfm@radiosfm.dk
Website:  www.sydfynsfm.dk
Description: Sydfyns FM sendte for første gang den 3. marts 1995 i forbindelse med Faaborg Forårsmesse. Der blev sendt med lånt udstyr fra et spartansk studie i en lille campingvogn der var placeret bag Faaborg Hallen de tre dage messen varede.

Dækningen var ret begrænset, idet der kun blev sendt fra en lille mobil hjemmeværnsmast. Men mange af dem der kunne modtage os, havde stillet deres radio ind på 107,8 MHz den weekend og lyttede bl.a. til livekoncerter, lokale nyheder, reklamer og stationens første "scoop"? et interview med selveste Tommy Seebach.

Rent økonomisk hang det fint sammen, så vi følte at der var basis for at starte en permanent lokalradio op i Faaborg. Men af forskellige årsager skulle der gå et helt år inden der igen blev sendt lokalradio i Faaborg. Denne gang også i forbindelse med Faaborg Forårsmesse. Der blev denne gang sendt i to uger fra en mere komfortabel skurvogn og antennen kom op i Stofa's mast, som var noget højere end hjemmeværnets mobile ven.

Det betød at Sydfyns FM nu kunne høres så langt væk som i Glamsbjerg og Ringe. Denne gang var der også mange der havde stillet deres radio ind på Sydfyns FM og økonomisk set gik det over alle forventninger. Det betød at en flok radiointresserede mennesker fik nye kræfter, blod på tanden og meget mere - Sydfyns FM var nu klar til at sende permanent.

Der blev fundet nogle egnede lokaler i et nedlagt bageri og efter 2 ugers kamp med gamle bageriovne, utætte vandrør og andre herligheder var vi klar til at flytte ind. Derefter blev der købt udstyr hjem, lejet en sender og fredag den 12. april 1996 klokken 14.00 var Sydfyns FM for alvor i luften. I starten blev der kun sendt fredag, lørdag og søndag, men interessen fra annoncørerne og lytterne var stor nok til at der også var basis for at sende mandag til torsdag, dog i starten kun om eftermiddagen.

I 1999 stod flere af os der var involverede, ved personlige skilleveje. Vi var færdige med vores respektive uddannelser, skulle måske flytte, eller starte i job.

Efter mange overvejelser besluttede vi os for at leve vores radiodrøm helt ud og lod alt andet vente. Vi ansatte os selv: John Ketelsen (stationsleder) , Morten Nielsen (studievært) og Henrik Poulsen (studievært) på fuld tid og skulle nu forsøge at leve af vores hobby. Vi begyndte mandag den 2. august kl. 7.00 med den nye programflade hvor vi sendte alle hverdag fra kl. 7 til kl. 18. Helt som i dag, var det Henrik Poulsen der stod for morgen- og formiddagsfladen, mens Morten Nielsen tog sig af eftermiddagsradioen.

Og det gik godt - rigtig godt. Tingene udviklede sig nærmest fra dag til dag og vi holdt af det vi lavede. I 2000 søgte vi om en ekstra frekvens idet vores 107.8 MHz ikke dækkede hele Faaborg Kommune. Vi fik tildelt 89.8 MHz som ny frekvens, og med de to nævnte frekvenser i brug kunne S-FM nu modtages over hele kommunen.

Efterhånden som tingene tog fart blev pladsen i Priorensgade for trang. En dagligdag med tre mennesker på 29 kvadratmeter var ikke holdbart. Vi startede nu en søgen efter nye og større lokaler og en forårsdag i 2002 fandt vi hvad vi søgte. På Markedspladsen mellem Jem og Fix og Fiona lå Fionas gamle jernlager. Ole Billum var ved at sætte bygningen i stand til Billums Malerudsalg og 1. salen var som skabt til os. Vi indrettede de ca. 100 kvadratmeter med kontor, studie, produktion og depot, og i december 2002 sendte vi vores første udsendelser fra de nye lokaler på Markedspladsen 9,1. Her i 2008 fortsætter historien om S-FM. Stil selv ind på 89.8 eller 107.8 MHz og lyt med


Related Stations:


Comment:


Listen online S-FM (Sydfyns Fm)

No broadcast online

Favorites