Radio Pafos (ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ)

[

Listen Live

]

Το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ,ο επαρχιακός ραδιοφωνικός σταθμός της επαρχίας θεωρείται από τους παφίτες το εκφραστικό τους όργανο, η φωνή τους που ακούγεται δυνατά και γίνεται σεβαστή. Το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ συμπλήρωσε φέτος (2009) 19 χρόνια ζωής. Ωστόσο η ιστορία του είναι πολύ μεγαλύτερη. Είναι σημαδεμένη με ιστορικά γεγονότα της τελευταίας περιόδου στο νησί. Ο σταθμός θεωρείτε συνέχεια του ιστορικού σταθμού που λειτούργησε το 1963 και το 1974 στη Πάφο. Το 1963 ο Νίκος Νικολαίδης, που θεωρείται ο Πατέρας της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας στη Κύπρο δημιουργεί μετά το ξέσ... See more

Drouseia FM|98.8
Lemesos FM|95.5
Nicosia FM|92.5
Paphos FM|93.7
Vavatsinia FM|98.8
+35726910000
Γωνία Γρίβα Διγενή και Φιλικής Εταιρίας 1, Paphos, Cyprus
last update
[2023-02-15 15:21:55]
Το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ,ο επαρχιακός ραδιοφωνικός σταθμός της επαρχίας θεωρείται από τους παφίτες το εκφραστικό τους όργανο, η φωνή τους που ακούγεται δυνατά και γίνεται σεβαστή.

Το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ συμπλήρωσε φέτος (2009) 19 χρόνια ζωής. Ωστόσο η ιστορία του είναι πολύ μεγαλύτερη. Είναι σημαδεμένη με ιστορικά γεγονότα της τελευταίας περιόδου στο νησί. Ο σταθμός θεωρείτε συνέχεια του ιστορικού σταθμού που λειτούργησε το 1963 και το 1974 στη Πάφο.

Το 1963 ο Νίκος Νικολαίδης, που θεωρείται ο Πατέρας της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας στη Κύπρο δημιουργεί μετά το ξέσπασμα της Τουρκικής Ανταρσίας το πρώτο στη Κύπρο Αγωνιστικό Ραδιοφωνικό Σταθμό ο οποίος εξέπεμπε προγράμματα και συνθήματα για τις ανάγκες της Εθνοφρουράς. Το 1974 με την εκδήλωση του Πραξικοπήματος ο Νίκος Νικολαίδης που εργαζόταν ως τεχνικός του Ρ.Ι.Κ τόλμησε, μαζί με μια ομάδα αντιστασιακών, να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην Χούντα δημιουργώντας τον Ελεύθερο Ραδιοσταθμό της Πάφου μέσω του οποίου ο Εθνάρχης Μακάριος απεύθυνε το ιστορικό του διάγγελμα, αλλάζοντας την ροή της ιστορίας.

Το 1990 ο Νίκος Νικολαίδης κληροδοτεί στην επαρχία το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ, ιδρύοντας τον πρώτο ιδιωτικό επαγγελματικό ραδιοφωνικό σταθμό. Από τότε μέχρι σήμερα το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ εξακολουθεί να κρατεί τα σκήπτρα. Έχει καθιερωθεί στα 17 χρόνια λειτουργίας του ως η γνήσια φωνή της επαρχίας. Με βάση όλες τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ο σταθμός παραμένει ψηλά πρώτος στις προτιμήσεις των ακροατών και κατέχει την πρώτη θέση από όλους τους επαρχιακούς σταθμούς της Κύπρου.

Αιχμή του δόρατος του ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ αποτελεί το Ενημερωτικό Τμήμα του σταθμού. Οι Δημοσιογράφοι του σταθμού υλοποιώντας την πάγια πολιτική του σταθμού για άμεση, έγκυρη, αντικειμενική και αμερόληπτη κάλυψη των γεγονότων, έχουν αποδείξει στην πολυετή λειτουργία του σταθμού ότι το ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ υπηρετεί αποτελεσματικά την αμερόληπτη και δίκαιη προβολή απόψεων από όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου προβλήματα της Πάφου που ανέδειξε ο σταθμός επιλύθηκαν από τους αρμόδιους. Οι παφίτες όχι μόνο έχουν αγαπήσει αλλά θεωρούν τις ενημερωτικές , ψυχαγωγικές και μουσικές εκπομπές του ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ως μέρος της καθημερινής τους ζωής.

Στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ εργοδοτούνται πέντε Δημοσιογράφοι, 3 Αθλητικογράφοι ,15 Μουσικού Παραγωγοί, 2 Τεχνικοί ενώ επτά άτομα εργοδοτούνται στο Λογιστήριο και το Τμήμα προβολής και Δημοσίων Σχέσεων.

Μουσικό / Ψυχαγωγικό Τμήμα

Το μουσικό / Ψυχαγωγικό τμήμα του σταθμού από την ίδρυση του έχει θέσει σαν κύριους στόχους την ψυχαγωγία και την ενημέρωση πάνω σε θέματα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά για αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στην Πόλη και Επαρχία της Πάφου.

Στελεχωμένο άρτια από έμπειρους μουσικούς παραγωγούς αλλά και νέους ανθρώπους που κάτω από σωστή καθοδήγηση εργάζονται με θέρμη και μεράκι καλύπτοντας όλα τα είδη Ελληνικής και ξένης μουσικής.

Αξιόλογο έργο επιτελείται μέσα από ειδικές εκπομπές που αφορούν την ενημέρωση των ακροατών μας από τον χώρο της τέχνης (Μουσική – Θέατρο-Κινηματογράφο-Εικαστικά). Από το μικρόφωνο του σταθμού μας έχουν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα των χωρών αυτών.

Μεγάλη βοήθεια σ΄ αυτό το τομέα προσφέρουν οι ειδικοί συνεργάτες του ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ στην Αθήνα, που ενημερώνουν καθημερινά για τα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό μητροπολιτικό χώρο.

Το μουσικό / ψυχαγωγικό τμήμα του ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ όμως δεν μένει αμέτοχο ούτε στην αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος στην Πόλη και Επαρχία μας. Με την διοργάνωση, συνδιοργάνωση αλλά και αναμετάδοση καλλιτεχνικών γεγονότων προσφέρει στην Επαρχία μας ότι καλύτερο προβάλλοντας και το έργο συμπολιτών μας δημιουργών που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν γνωστό το έργο τους.

Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική αφού ούτε η διάθεση, ούτε το μεράκι, ούτε οι εμπειρίες μας λείπουν. ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ λοιπόν, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο μαζί γιατί… κάποιοι σας νοιάζονται.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:21:33)