Language:
Listen radio onlineHR R Rijeka (Rijeka)


HR R Rijeka (Rijeka)
Rating :5.00
 


Last updated:
0000-00-00 00:00:00
Country: CroatiaListen to radio stations broadcasting from Croatia
City: Rijeka
FM (MHz): 100.3
Genre: Classical
Phone: (051) 657 790
Fax: (051) 657 745
E-mail: info@radio-rijeka.com
Website:  www.radio-rijeka.com
Description: "Ovdje Radio Rijeka" – davne 1945. godine, iz Štangerove ulice br. 9 u Voloskom, izgovorile su spikerice Barbarina Ožegović na hrvatskom i Ida Modica Milković, na talijanskom jeziku. Na valu 349 metara radio stanica je bila namijenjena dijelu Liburnije te selima, mjestima i gradićima uz Kvarnerski zaljev, u kraju u kojem su razni režimi gotovo pedeset godina gušili i brisali domaću riječ.

Prvih dana program je emitiran u terminima od sedam do osam, zatim od 12 do 13 sati i 30 minuta i navečer od 17 do 18 sati i trideset minuta. Već godinu dana kasnije, 1946. selimo na Kozalu, jačamo čujnost pa se osim u Istri i Hrvatskom primorju program mogao slušati, prema svjedočenjima naših pomoraca, čak u Kairu i Aleksandriji.

Premda tehnički neopremljena, Radio Rijeka u to doba kadrovski je znatno snažnija od bilo kojeg kasnijeg pa i današnjeg razdoblja. U zborovima, orkestrima, u dramskom studiju te u redakciji i tehnici djelovao je između 120 i 150 članova!

Našem imidžu pomaže i naš smještaj, u strogom centru grada, na Korzu, u zgradi sagrađenoj 1848. godine koja je spomenik kulture i koju je Radio Rijeka temeljito obnovila kako bi je sačuvala za nova pokoljenja radijaša, ali i Riječana te brojnih gostiju Grada.DANAS
A danas... danas smo kuća mlada ravno 60 godina, dvije redakcije i dva jezika, tehnika, glazbena redakcija, marketing i dopisništva u Opatiji, Crikvenici, na Rabu i u Delnicama. Nas 40 – tak i suradnici, zahvalni svim prethodnicima tražimo budućnost, uživajući u životu županije i grada Rijeke.

MISIJA
Ima nas posvuda i neka nas, u svakom kutku Vašeg ureda i doma, u Vašem automobilu, na brodu i trajektu, u planinarskom domu – uvijek i svugdje pričamo i sviramo samo zbog Vas...


Related Stations:


Comment:


Listen online HR R Rijeka (Rijeka)

RealPlayer

Install RealPlayer


Station not playing? Try to open RAM file on your computer - listen.ram

open player in new windowFavorites