Radio Max

[

Listen Live

]

„Ovdje Radio Cerje…..“ čulo se prvi put 12.veljače 1967.godine. Doduše još godinu dana prije je sadašnji direktor i vlasnik radio postaje Max Dragutin Cerjan samostalno izradio prvu radio stanicu i javio se u eter iz Voće Donje odnosno naselja Slivarsko, a tada je signal pokrivao samo navedeno naselje. S obzirom da tada nije bilo gotovo nikakve literature za izradu radio stanice faza ekperimentalnog emitiranja je potrajala malo dulje no iz dana u dan dolazila su nova kvalitetnija rješenja. No nastavkom emitiranja iz Cerja Nebojse radio... See more

Marusevec FM|99.3
+38542759-489
Radio Max d.o.o.Cerje Nebojse 15142243 Marusevec
„Ovdje Radio Cerje…..“ čulo se prvi put 12.veljače 1967.godine. Doduše još godinu dana prije je sadašnji direktor i vlasnik radio postaje Max Dragutin Cerjan samostalno izradio prvu radio stanicu i javio se u eter iz Voće Donje odnosno naselja Slivarsko, a tada je signal pokrivao samo navedeno naselje. S obzirom da tada nije bilo gotovo nikakve literature za izradu radio stanice faza ekperimentalnog emitiranja je potrajala malo dulje no iz dana u dan dolazila su nova kvalitetnija rješenja. No nastavkom emitiranja iz Cerja Nebojse radio stanica se i dalje tehnički usavršavala tako da je čujnost bila preko dvadeset kilometara zračne linije.

U ono vrijeme zakon nije dozvoljavao emitiranje privatnog radija te je “milicija“ često oduzimala radio stanice i zabranjivala rad tako da su prekidi emitiranja bili česti. No u nekim momentima uvijek je bila spremna još jedna radio stanica pa netom nakon oduzimanja u eteru bi se opet čulo „Ovdje Radio Cerje ..“

I uz takve ne baš lijepe uvjete, te teške napore i financijske probleme emitiranje je teklo gotovo neprekidno.

Sav taj trud ipak nije prošao nezapaženo pa je 1970. godine Krsto Papić snimio o maloj radiostanici iz Cerja Nebojse dokumentarni film pod naslovom „Nek se čuje i naš glas“ a isti je 1971. godine bio nagrađen na festivalu u Oberhausenu. Te godine je snimljena i dokumentarna drama autora M. Kučiša, Z. Bajsića i M. Jurjevića urednice Jelene Lovretić „Ad libitum“ također nagrađena na festivalu u Čehoslovačkoj no ni jedno od ovih ostvarenja nije dobilo odobrenje za prikazivanje na festivalima u Beogradu .

Uz stalne prijetnje zatvorom, pedesetak oduzetih radio stanica od 1990. godine počelo je emitiranje na UKV području pod nazivom „Radio Drago“ a tek stvaranjem hrvatske države moglo se odahnuti. Firma „Radio Max“ d.o.o. registrirana je 1994. godine na Trgovačkom sudu u Varaždinu. Koncesija je dobivena 1998. godine čime je ostvaren dugogodišnji san obitelji Cerjan.

Čitavo vrijeme domovinskog rata „Radio Max“ je sa svojim programom bio okrenut k braniteljima i svim učesnicima domovinskog rata i za tu domoljubnu notu dokaz su mnogobrojna priznanja i zahvalnice od državnih, humanitarnih i mnogih drugih organizacija.

Priznanje za 40-godišnje vođenje „Radio postaje Max“ stiglo je 2007. godine od udruženja HURIN za direktora i vlasnika Dragutina Cerjana, a isto tako te godine i Nagrada Općine Maruševec za promicanje imena Općine. Iz svega navedenog vidljivo je da nakon Radio Varaždina odnosno Radio Varteksa kako se ranije zvao „Radio Max“ je drugi radio po starosti u županiji varaždinskoj.

Danas on ima pet stalno zaposlenih i emitira 24 sata program na frekvenciji 99,3 MHz a po mnogim ispitivanjima slušanosti, uvijek je pri vrhu u varaždinskoj županiji.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,06:47:53)