Radio Daruvar

[

Listen Live

]

Radio Daruvar je počeo emitirati program 1. svibnja 1968. godine. Tog je dana prvi puta u povijesti Radio Daruvara izgovorena rečenica 'Ovdje Radio Daruvar'. Za život jedne radio postaje koja obilježava 40 godina postanka to je doba zrelosti bremenito obvezama. Sve je počelo iz potrebe da se informiraju građani u trenucima kada su ostali bez lokalnih novina. Kako je list bio zajedničko glasilo tadašnjih općina Daruvar, Pakrac i Grubišno Polje, ideja o radio postaji također je imala karakter zajedništva. Središnji položaj Daruvara bio je presuda... See more

Daruvar FM|91.5
Radio Daruvar je počeo emitirati program 1. svibnja 1968. godine. Tog je dana prvi puta u povijesti Radio Daruvara izgovorena rečenica 'Ovdje Radio Daruvar'. Za život jedne radio postaje koja obilježava 40 godina postanka to je doba zrelosti bremenito obvezama. Sve je počelo iz potrebe da se informiraju građani u trenucima kada su ostali bez lokalnih novina. Kako je list bio zajedničko glasilo tadašnjih općina Daruvar, Pakrac i Grubišno Polje, ideja o radio postaji također je imala karakter zajedništva. Središnji položaj Daruvara bio je presudan za određivanje lokacije. Radio postaja Daruvar smještena je u zgradi nekadašnjeg društva za tjelesni odgoj Partizan, sada Hrvatski dom, imala je tri stalno uposlena radnika i pomoću odašiljača snage 50 W emitirala je dva i pol sata vlastitog programa radnim danom, i nešto više od tri sata nedjeljom, uz slobodne dane utorak i petak. U ostalo vrijeme prenosio se II program Radio Zagreba. 16. rujna 1971. godine Radio Daruvar počije emitiranje s kilovatnim odašiljačem a 1. svibnja 1978. godine signal se počinje emitirati na UKV području iz zgrade u Strossmayerovoj 32 a. Od svog osnutka Radio Daruvar emitira program na češkom jeziku.

25 godina radio postaja je radila u sastavu Narodnog sveučilišta. Radio Daruvar je u Domovinskom ratu bio sastavni dio hrvatske obrane. U vrijeme najžešćih napadaja srpske vojske, s obzirom na uvjete u kojima se radilo,učinjeno je pravo čudo (ratni radio). Krajem 1995. godine je ova radio postaja preustrojena u društvo s ograničenom odgovornošću u većinskom vlasništvu zaposlenika. Zapošljava 10 djelatnika, a za pripremu i realizaciju programa koristi usluge nekoliko vanjskih suradnika. Kriteriji programske politike su ostvarivanje informativne, kulturne, obrazovne, duhovne i zabavne zadaće na području grada i općina, značaj događaja i njegova profesionalna obrada i prezentacija, visoka razina tehnološke realizacije i ostvarivanje dobiti u poslovanju. Ciljevi i načela programske politike Radio Daruvara su pridonositi pravodobnoj, sveobuhvatnoj i nadasve objektivnoj informiranosti građana, stvarati duhovnu klimu koja će pogodovati načelima višestranačkog, demokratskog društva, pružati medijsku potporu razvoju lokalne samouprave i uprave, gospodarstva, kulture i športa, štititi demokratske i ljudske slobode, dostojanstvo i duhovni život građana, prirodni okoliš i druge civilizacijske vrijednosti, surađivati s pripadnicima manjina, omogućiti komercijalnu promociju proizvoda i usluga, ustrajati na ostvarivanju visoke profesionalne i tehničke razine radioprograma i njegovati neposredni kontakt sa slušateljstvom.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-03-26,06:47:44)