Language:
Listen radio onlineUno


Uno
Rating :5.00
 


Last updated:
2012-06-16 20:54:49
Country: Bosnia and HerzegovinaListen to radio stations broadcasting from Bosnia and Herzegovina
City: Banja Luka
Address: Veselina Masleše brBanja LukaRepublika Srpska78 000
FM (MHz): 107.5
Genre: Variety
Phone: +387 51 21 85 30
Language of broadcast: Serbian
Website:  www.unoradiobl.com
Description: Radio stanica "UNO" je počela sa emitovanjem programa 1998.god., sa željom da kao urbani radio postane dio svakodnevnice građana Banjaluke. Osnovni cilj i funkcija su nam afirmacija, sadržaji i vrijednosti koje su specifične za život u gradu. Tu posebno naglašavamo pitanja gradske infrastrukture, prostornog planiranja, saobraćaja, kulture stanovanja i ekologije.

Pored toga uz koncentraciju obrazovnih, naučnih, kulturnih i sportskih institucija sadržaji vezani za njihov rad, su naš imperativ. U socijalnom pogledu specifični sadržaji se odnose na srednju klasu, zatim na ulogu stručnjaka, te na otvorena pitanja polo�aja mladih i penzionera na asfaltu, kao i na društveni položaj i ulogu žena.

Naravno sve ovo je prožeto afirmacijom iskusnih naučnih, kulturnih i moralnih vrijednosti, na taj način smo postali poticajni faktor i sastavni dio izgradnje i unapre|enja gradskog stila života. I konačno urbani radio je sasvim konkretan odgovor urbicidu izazvanom na ovim prostorima proteklih godina.

Opredjeljenje od samog početka svoga rada na lokalni nivo, uticalo je na programsku šemu koja je u potpunosti prihvaena od strane slušalaca na prostoru kojeg pokrivamo našim signalom.

U postojećoj konkurenciji vrlo brzo smo postali radio koji se sluša. U tom smislu smo postali interesantni za sve one koji žele svoje informacije i poruke, u kratkom roku plasirati do javnosti. Ostvarili smo saradnju sa institucijama (društvenim, kulturnim, sportskim itd..) iz Banjaluke, iji je rad od koristi i značaja za njeno stanovništvo, kao i sa OHR-om, OSCE-om, CRPC-om i drugim međunarodnim organizacijama, potvrđujući i na taj način opravdanost postojanja i programskog opredjeljenja "UNO " radija.

Pridržavajući se i ističući značaj principa uvažavanja i tolerancije među ljudima, postali smo radio za koga se zna i van domašaja našeg predajnika.Ciljna grupa su nam srednjoškolci, univerzitetska omladina, zatim poslovni ljudi mlađe dobi koji u potpunosti razumiju ulogu i potrebu elektronskih medija u savremenom načinu poslovanja, te svi oni koji prihvataju programsko opredjeljenje u kome prednost dajemo potrebama običnog čovjeka u svakodnevnom životu nad zbivanjima opterećenim nabojima koji u bilo kom smislu utiču na podjelu među ljudima.


Related Stations:


Comment:


Listen online Uno

Windows Media Player

Install WMP


Station not playing? Try to open ASX file on your computer - listen.asx

Winamp Media Player

Install Winamp


Station not playing? Try to open M3U file on your computer - listen.m3u

open player in new window


Favorites