Radio Osvit

[

Listen Live

]

Radio OSVIT Zvornik Prva privatna radio stanica u Zvorniku, na samoj granici izmedju Republike Srpske ( BIH) i Srbije, koja iza sebe ima punih deset godina rada. Sa radom smo počeli 24.07.1998. godine. Radio Osvit Zvornik - emituje program na radnoj frekvenciji 91.7 Mhz . Ovo je jedina radio stanica koja radi u gradu Zvorniku i koja je dobila dozvolu za rad od RAK-a na period od deset godina, počev od 07.09.2004.godine. Broj potencijalnih slušalaca prema klasifikaciji Regulatorne agencije za komunikacije je do ... See more

Zvornik FM|91.7
056/230-222
Zvornik RS BiH 75400
Radio OSVIT Zvornik



Prva privatna radio stanica u Zvorniku, na samoj granici izmedju Republike Srpske ( BIH) i Srbije, koja iza sebe ima punih deset godina rada. Sa radom smo počeli 24.07.1998. godine.

Radio Osvit Zvornik - emituje program na radnoj frekvenciji 91.7 Mhz . Ovo je jedina radio stanica koja radi u gradu Zvorniku i koja je dobila dozvolu za rad od RAK-a na period od deset godina, počev od 07.09.2004.godine.

Broj potencijalnih slušalaca prema klasifikaciji Regulatorne agencije za komunikacije je do 70 hiljada stanovnika, ali stvarno je duplo više, obzirom i na potencijalne slušaoce u Srbiji.



Pokrivenost

To se može vidjeti i iz karte pokrivenosti signalom koja podrazumjeva idealan signal u zatamljenim poljima, a u međuprostoru kvalitet signala zavisi od konfiguracije terena u odnosu na predajnik.

Ono što je bitno istaći je da kvalitetnim signalom pokrivamo grad Zvornik i prekogranično gradove u Srbiji Mali Zvornik i Loznica. Kako je ovo brdovit teren naš signal se čuje i u ruralnim, udaljenim dijelovima cjelokupne opštine Zvornik i prema opštinama Bratunac, Milići, Vlasenica, Šekovići i Bijeljina.



Programska koncepcija

Radio Osvit je gradski radio. Program radija Osvit je informativno - edukativnog tipa, pratimo ritam života grada, sva društvena, privredna i politička zbivanja, kulturna i sportska dešavanja. Gradska radio stanica sa dinamičnim emisijama zabavnog tipa, kvizovima i kontakt emisijama sa slušaocima.

Emitujemo zabavnu i pop – rok muziku, sa izvodjačima takozvane stare YU scene, sa takodje emitovanjem stranih hitova.



Misija radija Osvit

Naša misija je da pripremimo, realizujemo i ponudimo gradjanima informativno - edukativni radijski program, polazeći od činjenice da su sloboda izražavanja i pravo na informisanje osnove vrijednosti demokratskog društva, da je nezavisnost i sloboda djelovanja medija uslov i mjera demokratije. Misija radija je i da svojim programom pozitivno promoviše moderne, evropske koncepte razvoja i time utiče na formiranje novog identiteta građanina i zajednice u procesu tranzicije iz oblasti ljudskih prava, biznisa, politike, obrazovanja i drugih oblasti na kojima se temelji društvo 21 vijeka.



Cilj radija Osvit je

U skladu sa misijom cilj nam je da informisanjem u konkretnom slučaju pokrenemo javnost da iskaže svoje stavove i animiramo gradjane na akciju i motivišemo ih da aktivnije učestvuju u javnom životu

- uključenje u integracijske procese kroz stvaranje konkurentskih sposobnosti

- promovisanje savremenih principa poslovanja i promocije, kao preduslov za što bolje pozicioniranje na tržištu

- izgradnja i poboljšanje odnosa sa javnošću

- unapređenje kulture javnog govora, poštovanje etike javnih komunikacija i unapređenje modela javnog ponašanja i odgovornosti za javnu riječ

- izgradnja parlamentarne i političke kulture, emancipacija stanovništva i razvijanje slobode izbora, podsticanje kritičkog mišljenja i javnog dijaloga

- zastupanje i tumačenje javnih interesa svih građana

- uključenje u izgradnju demokratskih procesa otvaranje tema koje su relevantne za društvenu tranziciju i reforme, reformske inicijative i politike koje doprinose približavanju Evropskoj uniji



Osnovni podaci

Od podataka o osoblju i tehnici da napomenemo odmah da je Radio Osvit u privatnom vlasništvu, porodično bračnog para Zorana i Pajo Petković. Radio vodi, osnivač i suvlasnik Zorana Petković, sa diplomom Fakulteta političkih nauka iz Beograda, dugogodišnji novinar sa 27 godina staža u novinarstvu.







- Direktor, suvlasnik i glavni i odgovorni urednik je Zorana Petković broj mobilnog telefona direktora je +38766/70 99 99

- Trenutni broj stalno zaposlenih je 5, broj honoraraca je 4

- Saradnici u marketingu Jelena Kosanović, Bojana Petković

- Tel/fax: +38756/230-223, redakcija +38756/230-343, direktor +38756/230-220, marketing +38756/230-222

- E-mail: [email protected] , rosvit@ teol.net

- Internet stranica : www.radioosvit.com

- Lokacija odašiljača i radna frekvencija: snaga predajnika 300wati i lociran je iznad samog grada Zvornika , radi na frekvenciji 91.7Mhz.

- Adresa : ul.Svetog Save Z15/A , 75 400 Zvornik, RS, BIH



Pokazatelji slušanosti

U prilog povjerenju koje naš radio ima kod gradjana šaljemo Vam i istraživanja slušanosti radio Osvita . Ovo su rezultati zadnjeg mjerenja slušanosti iz oktobra 2008.godine . Agencija čije je istraživanje je MIB Sarajevo, i možete to pročitati na stranici sa podacima o slušanosti. Možemo se pohvaliti da je Radio Osvit sa šerom medju deset radio stanica u RS i dvadeset u BIH. Napominjemo da se rezultati slušanosti u ovim brojkama ponavljaju unazad svih ovih godina, koliko se i na prostoru BIH rade istraživanja ovog tipa. To znači da je radio Osvit stabilno pozicionirao svoje mjesto kod slušaoca na ovim prostorima.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-04,22:19:59)