Hr Radio Dubrovnik

[

Listen Live

]

Zadaća javnih medija, tako i Hrvatskoga radija kao javnog radija, je točno, istinito, pošteno, uravnoteženo i nepristrano izvještavanje, ali i stvaranje ozračja razumijevanja problema i poticanja javnosti na akciju. Programske aktivnosti javnoga radija ne bi smjele biti podložne nikakvoj cenzuri, uređivačka neovisnost odabira i plasiranja vijesti trebala bi biti na prvome mjestu, a gledatelji i slušatelji oni koji će pratiti i ocjenjivati program. Sve to utječe na vjerodostojnost medija, na činjenicu da pojedini medij postaje i ostaje dostoj... See more

Dubrovnik FM|105.0
+385(0)2032-5110
Branitelja Dubrovnika 21 20000 Dubrovnik Hrvatska
last update
[2023-08-01 14:27:47]
Zadaća javnih medija, tako i Hrvatskoga radija kao javnog radija, je točno, istinito, pošteno, uravnoteženo i nepristrano izvještavanje, ali i stvaranje ozračja razumijevanja problema i poticanja javnosti na akciju. Programske aktivnosti javnoga radija ne bi smjele biti podložne nikakvoj cenzuri, uređivačka neovisnost odabira i plasiranja vijesti trebala bi biti na prvome mjestu, a gledatelji i slušatelji oni koji će pratiti i ocjenjivati program. Sve to utječe na vjerodostojnost medija, na činjenicu da pojedini medij postaje i ostaje dostojan povjerenja svojih korisnika, medij kojemu se može vjerovati. Građani imaju pravo na punu i vjerodostojnu informaciju. Mediji trebaju znati poštuju li ih njihovi korisnici, a podaci o slušanosti Radiopostaje Dubrovnik iznova potvrđuju povjerenje javnosti u kvalitetu programa te radiopostaje.

U dugim godinama prisutnosti na jugu Hrvatske, Radio Dubrovnik postao je dio tradicijskog traga, svakodnevna potreba i navika vjernih slušatelja, uvijek vjerodostojan i jednako rado slušan izvor informacija. Nakon Radio Zagreba, Radio Dubrovnik najstarija je radijska postaja na ovim prostorima koja je od svoga osnutka, daleke 1942. godine, postala neodvojivim dijelom javnog života grada. Tijekom godina, tehnološki se unaprjeđujući, kadrovski i programski rastući, Radio Dubrovnik pokrivao je svojim programom sva područja javnog života, posebno njegujući tradiciju i kulturnu baštinu Grada, njegov duhovni trag, identitet i posebnost.

Ne prestajući emitirati niti u najtežim trenucima neprijateljske opsade Dubrovnika u Domovinskom ratu, Radio Dubrovnik bio je jednako sa svojim slušateljima u skloništima i s braniteljima Grada na prvoj crti bojišnice. Glas Hrvatskoga radija Radio postaje Dubrovnik nije bio samo prva i najčešće jedina informacija o ratnim zbivanjima na području Dubrovnika, bio je to glas prkosa i nade, glas slobode.

Prateći potrebe i razvitak sredine u kojoj djeluje Radio Dubrovnik prvi je u našem medijskom prostoru uveo posebne emisije o turizmu i pomorstvu. Praktički od svojih početaka postao je stjecištem svih događaja u kulturnom i javnom životu Dubrovnika. Cjelinom svoga vlastitoga informativnog programa, Radio Dubrovnik i danas sustavno prati gospodarski, turistički, politički, kulturni, vjerski i javni život na području Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.
© LogFM.com, 2009-2024 (2024-04-05,04:29:28)